Đoković traži ranije startove na Centralnom terenu

Đoković traži ranije startove na Centralnom terenu

Vimbldon bi trebalo da počne ranije mečeve na Centralnom terenu kako bi se izbegao da igrači prekrše strogi policijski čas od 23 sata, rekao je u ponedeljak branilac titule Novak Đoković nakon što su mu bila potrebna dva dana da bi pobedio Huberta Hurkača u četvrtom kolu.

Drugi meč uzastopno, 36-godišnji Đoković se suočio sa trkom sa vremenom kada je izašao na teren u nedelju oko 20.30 časova da bi se suočio sa Hurkačom.

Za dlaku mu je to pošlo za rukom protiv Švajcarca Stana Vavrinke u petak u sličnom vremenskom periodu, ali snažan otpor Poljaka Hurkacz-a koji je imao veliki servis značio je da su bila moguća samo dva seta, a Đoković je dobio oba u taj-brejku.

Đoković je u ponedeljak ostvario pobedu rezultatom 7-6(6) 7-6(6) 5-7 6-4 da bi u utorak organizovao okršaj sa Rusom Andrejem Rubljovim, ali je upitan za mišljenje o rasporedu koji je došao do kritike sa igrom na centralnom terenu sa početkom u 13.30 časova.

„Očigledno je policijski čas verovatno nešto što je mnogo teže promeniti, razumem, zbog zajednice i stambenog naselja u kojem se nalazimo“, rekao je Đoković novinarima.

„Mislim da bi se mečevi mogli pomeriti barem da počnu u 12.00. Mislim da bi to napravilo razliku.“

Igra počinje u 13:00 na Court One i 11:00 na spoljnim terenima u All England Clubu.

Dvostruki britanski šampion Endi Marej ostao je frustriran kada je njegov meč drugog kola protiv Stefanosa Cicipasa prekinut u četvrtak uveče odmah nakon što je poveo dva seta na jedan vođstvo. Na nastavku u petak izgubio je u pet setova.

Đoković je rekao da je stres dodatno uneo i odlazak na Centralni teren ne znajući da li ima vremena za završetak.

„Kada je deo 20 časova, znate da postoji velika verovatnoća da nećete završiti meč“, rekao je Đoković, koji je ostvario 32. uzastopnu pobedu na Vimbldonu u svom 100. meču.

„To je bio slučaj protiv Vavrinke i Hurkača. Oba meča su počela skoro u 21 sat.“

„Zagrejao sam se za oba ta meča oko 13 časova, otprilike ovako. Da li da se vratite u smeštaj, u kuću u blizini ili da ostanete. Juče sam odlučio da ostanem. Ostao sam u suštini sedam sati čekajući svoj meč.“

Đoković se neće brinuti zbog policijskog časa u utorak u njegovom 56. grend slem četvrtfinalu.

Njegov okršaj sa Rubljovom je drugi posle ženskog četvrtfinala Ige Sviatek protiv Eline Svitoline.

Počeće kao veliki favorit protiv ruskog sedmog nosioca Rubljova, koji je stigao do osmog gren slem četvrtfinala, ali nikada nije napredovao dalje.

„Andrej Rubljov je fantastičan igrač koji ima jedan od najboljih forhenda u igri“, rekao je Đoković.

„Unosi dosta intenziteta na teren svojim gunđanjem. Nekako plaši svoje protivnike preko mreže. Izuzetno fin momak. Veoma fina osoba.“