Rubljov posle velike borbe savladao Bublika za četvrtfinale Vimbldona

Rubljov posle velike borbe savladao Bublika za četvrtfinale Vimbldona

Rus Andrej Rubljov uspeo je da se plasira u četvrtfinale Vimbldona pošto je savladao Kazahstanca Aleksandra Bublika sa 3:2, po setovima 7:5, 6:3, 6:7, 6:7, 6:4.

Rubljov je posle velike borbe, tri sata i 20 minuta borbe.

Početak meča bio je neizvestan. Nakon niza gemova u kojima su teniseri bili sigurni na svoj servis, Rus je u tek u poslednjem, 12. gemu uspeo da osvoji brejk i stekne prednost u setovima 1:0.

U drugom setu, Rubljov je bio dosta ofanzivniji, u svakom gemu koji je Bublik osvojio na svoj servis morao je da se suočava sa brejk loptom.

Iako je uspevao da se u početku dobro brani, Kazahstanacje posustao, pa je u šestom gemu drugog seta, kada je ostvario prednost 4:2, nakon čega je rutinski poveo sa 2:0.

Nastavak meča doneo je potpuno drugačije stanje na terenu, Bublik je bolje servirao, smanjio broj neiznuđenih grešaka što mu je donelo taj-brejk u kome je uspeo da smanji zaostatak u setovima.

Sličan scenario dogodio se i u četvrtom setu kada je Bublik uspeo da poravna rezultat na 2:2 i uvede meč u odlučujući set.

Kazahstanac ipak nije uspeo da stigne do potpunog preokreta jer je Rubljov pri rezultatu 3:3 stigao do novog brejka nakon čega je u nastavku bio siguran iskoristivši prvu meč loptu koja mu se ukazala.

Rubljov u četvrtini finala igra protiv boljeg iz duela Novaka Đokovića i Huberta Hurkača