Eubanks smatra da je trava zelenija na drugoj strani Vimbldona

Eubanks smatra da je trava zelenija na drugoj strani Vimbldona

Kristofer Eubanks je pre mesec dana nazvao travu „najgluplijom podlogom za igranje tenisa”, ali je žilavi Amerikanac u petak pevao novu melodiju nakon što je obezbedio najveću pobedu u karijeri i stigao do trećeg kola Vimbldona.

Eubanks je izrazio prezir prema travi u tekstualnoj poruci sa belgijskom četvorostrukom glavnom pobednicom Kim Klajsters koju je podelio na mreži i ona mu je dala savet da uzme u svoju pobedu 6-3 3-6 6-2 7-6(3) Britanski broj jedan Kameron Nori u petak.

„To je sada sasvim druga osoba, mogu vam reći toliko“, rekao je Eubanks na pitanje o njegovom ranijem viđenju igranja na travi. „Trenutno volim travu. Ona osoba koja je poslala poruku Kim nije bila previše na njoj. Veoma drugačija.“

Kada je Eubanks došao do bivšeg prvog igrača sveta Klajstersa, on je izrazio svoju frustraciju zbog nedoslednih odskoka na travi koji su smetali njegovom kretanju i osetio da to takođe umanjuje efikasnost njegovih servisa.

Klajsters, polufinalista Vimbldona u singlu 2003. i 2006. godine, saosećao je sa Eubanksovim frustracijama i predložio mu da se, između ostalog, fokusira na svakodnevne vežbe rada nogu.

Nakon što je prvi put rezervisao svoje mesto u trećem kolu grend slema, 27-godišnji Eubanks je rekao da bi Klajsters možda čak dobila proviziju za svoje savete.

„Hej, ako traži, dobiće“, rekao je 43. svetski teniser Eubanks. „Ona je veliki, veliki faktor koji doprinosi, čini mi se, uspehu, samo što mi održava um svežim i raspoloženim kada nisam bio.

Za Eubanksa, njegova trka na Vimbldonu dolazi usred sezone prodora u kojoj je konačno prošao među 100 najboljih nakon trke u četvrtfinale na Majami Openu i zaradio svoju prvu titulu na ATP Turu na Majorci prošle nedelje kako bi se probio u prvih 50.

Pobediti britanskog igrača u Londonu je često težak zadatak s obzirom na ogromnu podršku koju dobijaju od partizanskih navijača Vimbldona, ali Eubanks se nada da je uspeo da pridobije još nekoliko navijača svojim neustrašivim pristupom.

„Očigledno mislim da je velika većina prisutnih danas podržavala Kema, s pravom“, rekao je Eubanks.

„Ali ako bih uspeo da privučem još nekoliko navijača, još nekoliko Britanaca, koji žele da me podrže do kraja ovog Vimbldona i posle toga, zaista bih, zaista, cenio to, čoveče. Ovo je bilo izuzetno To je bio izuzetno poseban meč za mene.“

Za Eubanksa su sumnje u njegov potencijal počele da se uvlače dok je bio duboko zakopan u rangiranju, ali te borbe su dovele do toga da je preuzeo posao sa Tennis Channel-om gde je njegov oštar i dobrodušan komentar dobio pohvalne kritike.

„To je bila jedna od pokretačkih snaga iza mene da sam čak počeo da komentarišem. Rekao sam, ‘Čoveče, ovo nije zabavno. Ako moram da nastavim sa ovim, mogao bih da pokušam da nađem nešto drugo sa svojim vremenom“, rekao je Eubanks.

„Sada mislim da je komentarisanje na neki način pomoglo mojoj igri, i to je nešto čemu se radujem što ću nastaviti, bez obzira na sve, bez obzira na moj rang.“