Protesti „Srbija protiv nasilja“ u više gradova širom zemlje

Protesti „Srbija protiv nasilja“ u više gradova širom zemlje

U više gradova u Srbiji večeras se održavaju protesti protiv nasilja. Protesti se održavaju u Novom Sadu, Nišu, Jagodini, Zrenjaninu, Gornjem Milanovcu, Šapcu, Zaječaru, Vranju…

Protest protiv nasilja počeo je u 19 časova u Novom Sadu. Ljudi su se okupili ispred zgrade Pokrajinske vlade i uglavnom nose srpske zastave. Plan je, kako je saopšteno, da posle okupljanja krenu ka mostu „Duga“.

Prema najavama organizatora most će biti blokiran na dva sata.

Kako javlja reporter N1 iz Novog Sada, most Duga vodi ka Petrovaradinskoj tvrđavi na kojoj se održava muzički festival Egzit. Plan, kako su najavili organizatori, je da ovaj put neće biti govornika ispred Pokrajinske vlade, već će okupljeni imati dve rute šetnje, jednu u smeru ka gradu, dok će druga krenuti prema Petrovaradinskoj tvrđavi i festivalu Egzit.

Kako su rekli organizatori, odlučeno je da današnji protest „vežu“ za festival Egzit, jer je to, kako su naveli, simboličan gest. Oni su rekli da je za njih Egzit, kada je počeo 2000. godine, bio prozor u slobodu, a da sada predstavlja nešto drugo i da je potpuno izgubio svoj značaj kada je reč o borbi za slobodu.