Trojica Italijana osumnjičena su da su sakrili telo svog oca kako bi proneverili njegovu penziju

Trojica Italijana osumnjičena su da su sakrili telo svog oca kako bi proneverili njegovu penziju

Tri sina 81-godišnjeg muškarca iz italijanskog grada Treni, kako je saopštila policija, skrivali su njegovo telo čitavu godinu da bi mu uzeli penziju i ušteđevinu – ukupno 60 hiljada evra, piše „Evropska istina” pozivajući se na Il Mesađero.

Priča je počela u julu prošle godine, kada su dva turista u pećini oko 350 kilometara od Trenog pronašla telo muškarca, koje je tamo dospelo pod nepoznatim okolnostima.

Leš je, nag i umotan u čaršav, ležao u vreći za spavanje i već je bio delimično pojeden od divljih životinja i raspao se, zbog čega je bilo nemoguće brzo utvrditi kome pripada.

Ali tužilaštvo i karabinjeri pronašli su protezu u butnoj kosti, a zahvaljujući njoj godinu dana kasnije saznali su da je u pitanju 81-godišnji penzioner Bruno Delnegro.

Iz spisa predmeta proizilazi da je Delnegro bio vezan za krevet i da se oslanjao na najbliže rođake – svoja tri sina. Zvaničnici za sprovođenje zakona veruju da je Delnegro umro jednog dana, a sinovi su odlučili da to ne prijave, već su prisvojili njegovu penziju i ušteđevinu.

Negde između 26. i 27. jula 2022. godine, jedan od sinova pokojnog penzionera i njegov partner odneli su telo muškarca i sakrili ga na udaljenu lokaciju. Umesto toga, nastavili su da primaju njegovu penziju – tri hiljade evra mesečno.

Uz štednju u banci, sinovi i partner jednog od njih prisvojili su oko 60 hiljada evra. Četvorica su trenutno pod istragom zbog optužbi, uključujući neovlašćeno korišćenje bankovne kartice i prevaru.

U aprilu je objavljeno da su vođe napuljske „Polverino“ mafije ponudili 150.000 evra porodici Đulija Gačia, koga su streljali pre više od decenije, zamenivši ih za drugu osobu.