Počela NBA Letnja liga – Petrušev debitovao za Filadelfiju, odličan Jović u Majamiju

Počela NBA Letnja liga – Petrušev debitovao za Filadelfiju, odličan Jović u Majamiju

Srpski košarkaši Filip Petrušev i Nikola Jović nastupali su u prvom danu ovogodišnje Letnje lige. Majami je predvođen Jovićem bio bolji od Lejkersa 107:90, dok je Filadelfija porazom od Memfisa 94:92 započela takmičenje.

Letnja liga je prilika da se košarkaši koji nisu dobili ugovor u NBA dokažu za isti, ali i da oni koji su draftovani pred trenerima zaista pokažu koje su im prednosti i mane u nastavku karijere.

Košarkaš Crvene zvezde Filip Petrušev na kog Filadelfija polaže prava, i ove godine otišao je da nastupa u Letnjoj ligi i velika je mogućnost da će se od jeseni preseliti u Ameriku.

Petrušev je za svoj tim koji je u neizvesnoj završnici poražen od Memfisa na terenu proveo 21 minut, i upisao devet poena, šest skokova, dve asistencije i blokadu uz dva pogođena šuta iz pet pokušaja iz igre.

Nakon problema sa povredom priošle sezone, male minutaže sa prvim timom i nastupima u razvojnoj ligi Nikola Jović ponovo je zaigrao za Majami u letnjem takmičenju.

Srpski krilni košarkaš je u pobedi nad Lejkersima za 27 minuta na parketu postigao 21 poen uz osam skokova i tri asistencije.

NBA Letnja liga igra se do 6. jula u Solt Lejk Sitiju i Sakramentu, dok će centralni turnir u kojem će učestvovati svih 30 timova sa lokacijom u Las Vegasu početi 7. i trajati do 17. jula.