Đoković protiv Kačina počinje pohod na novu vimbldonsku titulu

Đoković protiv Kačina počinje pohod na novu vimbldonsku titulu

Novak Đoković duelom protiv Pedra Kačina počinje nastup na ovogodišnjem Vimbldonu. Novak želi svoju osmu titulu na terenima Old Ingland kluba, petu uzastopnu. U toku dana na teren izlaze još dva srpska tenisera – Miomir Kecmanović igra protov Dijega Švarcmana, dok će Dušan Lajović ukrstiti rekete sa Janom Čoinskim.

Novak Đoković je pre tri nedelje ušao u istoriju, osvojivši na Rolan Garosu 23. grend slem titulu u karijeri, ali najbolji srpski teniser ne planira tu da se zaustavi.

Đoković je već sedam puta osvajao trofej na terenima Old Ingland kluba i ima samo jedan manje od nekada neprikosnovenog Rodžera Federera.

Srpski teniser je osvojio poslednja četiri pehara na londonskoj travi, a poslednji poraz na turniru, a da nije predao meč, doživeo je još 2016. godine.

Prvi protivnik na ovogodišnjem turniru je Pedro Kačin, Argentinac koji je 68. na ATP listi, a sa kojim Novak nikada dosad u karijeri nije igrao.

Tradicionalno, Novak će kao aktuelni šampion otvoriti takmičenje na Centralnom terenu, gde je poslednji put u karijeri izgubio pre ravno deset godina.

Na teren će danas još dvojica srpskih tenisera – Miomir Kecmanović igra protov Dijega Švarcmana, dok će Dušan Lajović ukrstiti rekete sa Janom Čoinskim.

Vimbldon traje do 16. jula, a nagradni fond iznosi 44,7 miliona funti.