Inter Milan najavio odlazak Skrinijara, D’Ambrozija i Galjardinija

Inter Milan najavio odlazak Skrinijara, D’Ambrozija i Galjardinija

Inter iz Milana objavio je da po isteku ugovora iz kluba napuštaju defanzivci Milana Skrinijara i Danila D’Ambrozija i veziste Roberta Galjardinija, prenosi Rojters.

28-godišnji Škrinijar, koji je kapiten Slovačke, osvojio je Skudeto, dva Kupa Italije i dva Superkupa Italije tokom šest sezona sa Neroazurima, za koje je upisao 246 utakmica i postigao 11 golova.

Skrinijarovu prošlu sezonu mučile su povrede jer je propustio preko 20 utakmica u svim takmičenjima sa Interom, koji je završio treći u italijanskom vrhu. Skrinijar se dovodi u vezu sa prelaskom u šampiona Lige 1 Pari Sen Žermen.

U Interu je od leta 2017. Skrinijar bio jedan od protagonista Interovog izuzetnog puta rasta, koji je počeo njihovim povratkom u Ligu šampiona 2018. godine…“, navodi se u saopštenju Intera.

D’Ambrozio (34) će takođe napustiti trostrukog šampiona Evrope posle skoro decenije, pošto je osvojio titulu u Seriji A, dva puta Kup Italije i dva puta Superkup Italije.

„284 nastupa u dresu neroazura i skoro deset godina puna srca, discipline i posvećenosti Interu“, saopštio je klub.

„D’Ambrozio je stigao u Milano u januaru 2014. Doslednost, odlučnost, svestranost i iskustvo učinili su ga ključnom figurom u protekloj deceniji, tokom koje je zauzeo posebno mesto u srcima navijača…“

D’Ambrozio je završio igračku karijeru u Interu nakon što je postigao 21 pogodak i pružio 20 asistencija.

D’Ambroziov italijanski sunarodnik Galjardini napustiće klub pošto je 2017. prešao iz Atalante i odigrao 190 utakmica u kojima je postigao 16 golova.

29-godišnji Galjardini osvojio je skudeto, dve titule Superkupa Italije i dve titule Kupa Italije tokom svog boravka u Interu.

Inter je prošlog meseca izgubio od Mančester sitija u Ligi šampiona.