Horner kaže da Perez i dalje ima punu podršku Red Bula

Horner kaže da Perez i dalje ima punu podršku Red Bula

Šef Red Bula Kristijan Horner rekao je da Serđo Perez i dalje ima punu podršku tima uprkos tome što nije uspeo da se kvalifikuje u prvih 10 za četvrtu trku zaredom u petak, dok je timski kolega Maks Ferštapen ponovo obezbedio pol poziciju.

Meksikancu su izbrisana tri brza kruga jer nije uspeo da ostane unutar linija i startovaće 15. na nedeljnoj Velikoj nagradi Austrije Formule 1 u Spilbergovom Red Bul Ringu.

„Svaki razgovor o zameni Čeka je van granica“, rekao je Horner za Ski Sports kao odgovor na spekulacije o mogućim promenama vozača.

Bez brisanja krugova, Perez bi započeo sprint među prvih 10, a Horner je rekao da je to još više frustrirajuće.

„On danas ima tempo. Ima automobil koji je lako mogao da bude u prvom ili drugom redu. Poklopio je sa Maksovim vremenima“, rekao je Britanac.

Horner je rekao da su radio instrukcije Perezu, koji se oporavlja od bolesti u četvrtak, bile „kristalno jasne“.

„To je samo velika šteta jer mislim da bi ovo zaista pokrenulo stvari za njega. I naravno, frustracija za nas kao tim je što sada imamo dva Ferarija koja su malo bliža u odnosu na jedan Red Bull.“

Ferarijevi Šarl Leklek i Karlos Sainz kvalifikovali su se za drugo i treće mesto.

Ferštapen, četvrtu trku zaredom na polu, takođe je imao nekoliko napetih trenutaka na početku kada je granice staze nazvao „šalom“.

„Bar je odgovorio“, rekao je Horner. „Rekli smo ‘Ostanite u belim linijama’ i on je to uradio, pa je ugradio konzervativizam u svoja krila kako bi bio siguran da ima točak unutar linije. Vozio je malo uzdržano.“

Perez, koji je završio podijum u poslednje tri trke, dok je Verstapen pobedio četiri uzastopno, rekao je da je bio blokiran na kraju, ali su stjuardi to videli drugačije.

„Postoji toliko stvari koje mogu da kontrolišem, ali nažalost ovu – zatvarate dobar krug i odjednom ste blokirani i imate kaznu. Mislim da je sistem pogrešan“, rekao je on.