Majk Pens posetio Buču, Irpin

Majk Pens posetio Buču, Irpin

Bivši potpredsednik Sjedinjenih Država, senator Majk Pens posetio je Kijevske oblasti Buču i Irpin, koje su prošle godine bile pod ruskom okupacijom, izjavio je načelnik Kijevske regionalne vojne uprave Ruslan Kravčenko u Telegramu, javlja dopisnik Ukrinforma.

„Bivši potpredsednik Sjedinjenih Država Majk Pens posetio je Kijevsku oblast. U okviru posete, američka delegacija je došla u selo Moščun, gde su vodile žestoke borbe tokom odbrane Kijevske oblasti. Bivši potpredsednik posetio je i Buču i Irpin, gradove u kojima su ruske okupacione trupe činile užasne zločine nad civilima“, navodi se u izveštaju.

Kravčenko je zahvalio Pensu na ličnoj poseti i podršci Ukrajini, koju je javno pokazivao od prvih dana ruske invazije u punom obimu.

„Današnji sastanak je važno svedočanstvo našeg jedinstva i odlučnosti u borbi protiv ruske oružane agresije“, naglasio je Kravčenko.

Podsećamo da se 29. juna 2023. godine predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski sastao u Kijevu sa 48. potpredsednikom Sjedinjenih Američkih Država Majkom Pensom kako bi razgovarali o bezbednosnoj saradnji i članstvu Ukrajine u NATO.