Zalužni: Ukrajina presreće stratešku inicijativu na bojnom polju

Zalužni: Ukrajina presreće stratešku inicijativu na bojnom polju

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji je u telefonskom razgovoru sa predsedavajućim Združenog generalštaba američkih generalštabova generalom Markom Milijem rekao da su ukrajinske snage uspele da presretnu stratešku inicijativu na bojnom polju.

„Imao telefonski razgovor sa predsedavajućim Združenog generalštaba američkih generalštaba, generalom Markom Milijem. Razgovarali smo o situaciji duž cele linije fronta. Mi [ukrajinske snage] smo uspeli da presretnemo stratešku inicijativu, bezbednosne i odbrambene snage Ukrajine nastavljaju da vodimo ofanzivne operacije, imamo napredak“, rekao je Zalužnji u postu na Telegramu.

Glavnokomandujući Oružanih snaga dodao je da ruske trupe pružaju snažan otpor, a da istovremeno trpe velike gubitke. Pored toga, neprijatelj pokušava da se zadrži na pozicijama do kojih je došao usled neprekidnog miniranja terena.

Zalužnji se takođe dotakao hitnih potreba Ukrajine za oružjem, municijom i opremom za deminiranje.

„Zahvalio sam se na paketu vojne pomoći koji su SAD objavile dan ranije. Dogovorili smo se da ostanemo u kontaktu i koordiniramo akcije za deokupaciju ukrajinske teritorije“, rekao je glavnokomandujući Oružanih snaga.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužnji je u telefonskom razgovoru sa predsedavajućim Združenog generalštabova general Mark Mili rekao da se ofanzivna operacija Ukrajine nastavlja po planu.