Zelenski govori predsednicima Poljske i Litvanije o potrebama ukrajinskih trupa

Zelenski govori predsednicima Poljske i Litvanije o potrebama ukrajinskih trupa

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je na sastanku sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom i predsednikom Republike Litvanije Gitanasom Nausedom rekao o aktuelnim potrebama ukrajinske vojske., prenosi Ukrinform.

„Imao bilateralne sastanke sa Andžejem Dudom i Gitanasom Nausedom“, napisao je Zelenski na Tviteru.

Prema njegovim rečima, poseta predsednika Poljske i Litvanije je još jedna potvrda snažne i pravovremene podrške Ukrajini, a posebno – uoči Samita NATO-a u Viljnusu.

Zelenski je izrazio zahvalnost za vođstvo Varšave u stvaranju tenkovske koalicije i aktivno učešće u koaliciji boraca.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je na sastanku sa predsednikom Poljske Andžejem Dudom i predsednikom Republike Litvanije Gitanasom Nausedom rekao o aktuelnim potrebama ukrajinske vojske.

U razgovoru sa Gitanasom Nausedom, Zelenski je zahvalio Litvaniji na odluci da kupi dva lansera NASAMS za njihovo prebacivanje u Ukrajinu.

„Upoznao je moje kolege sa tokom neprijateljstava i trenutnim potrebama ukrajinskih trupa da nastave sa zaštitom i deokupacijom ukrajinskih teritorija“, napisao je Zelenski.

Pored toga, zahvalio je pravim prijateljima Ukrajine na poseti.

„Zajedno do pobede!“ – napisao je Zelenski.

Kako je preneo Ukrinform, 28. juna u Kijevu su u nenajavljenu posetu doputovali predsednik Republike Poljske Andžej Duda i predsednik Republike Litvanije Gitanas Nauseda.