Kurti bez najave posetio naselje Brđani na severu Kosova i Metohije, Srpska lista pita šta je razlog

Kurti bez najave posetio naselje Brđani na severu Kosova i Metohije, Srpska lista pita šta je razlog

Premijer provremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti boravio je danas na severu Kosova, a viđen je u naselju Brđani u Severnoj Mitrovici, prenosi portal LJajmi.

Poseta, kako piše Ljajmi, deluje iznenađujuće jer nije objavljena u dnevnom redu Kabineta premijera.

Sa Kurtijem je primećen veliki broj pripadnika policijskih snaga.

Zamenik direktora policije za severni region Veton Eljšani potvrdio je informaciju da je Kurti bio na severu za Kljan Kosova, ali nije izneo detalje o poseti.

Priština se nije oglasila ovim povodom, tako da razlozi posete nisu poznati.

Srpska lista izdala je saopštenje u kom se pita šta je zapravo cilj današnje Kurtijeve posete i navodi da je došao na obod severa Kosova i Metohije kao lopov sa naoružanim poslušnicima.

Srpska lista primećuje da on misli da treba da izgleda smirivanje tenzija tako što pored stotina već postojećih na sever dovuče još više desetina drugih do zuba naoružanih parapolicijskih jedinica koje su nelegalno prisutne na severu.

„Neki bi rekli snažan šamar u lice međunarodnoj zajednici, i još jedna pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, a šta će reći međunarodna zajednica videćemo. Ko će sada biti druga strana odgovorna za ovu provokaciju?“, ističe se u saopštenju.

Srpska lista je pita šta je za cilj imala današnja poseta Aljbina Kurtija u mešovitom naselju u kome duži vremenski period nema incidenata između Srba i Albanaca osim da Kurti pomisli da je velik i jak kada je u društvu desetina do zuba naoružanih poslušnika koji ni sami ne znaju razlog ovog „Kurtijevog izleta koji zasigurno je dokaz Kurtijeve okupacione ideologije“.

„Par sati kasnije, Kurti je morao da se vrati odakle je došao, povijenog repa jer nije uspeo da isprovocira Srbe i sebe predstavi žrtvom, a mi smo ostali svoji na svome, u svojim kućama, na svojoj zemlji, čekajući još mnogo Vidovdana sa svojim komšijama da opstanemo i ostanemo kao što su i naši preci, jer Kurti nije jedini okupator koji je bio na ovoj zemlji, ali je otišao kao što su i svi pre njega“, navode iz Srpske liste.