Kovačić se pridružio Man Sitiju

Kovačić se pridružio Man Sitiju

Mančester siti potpisao je četvorogodišnji ugovor sa fudbalerom Čelsija sa Hrvatskom Mateom Kovačićem, saopštio je u utorak trostruki osvajač.

Nisu otkriveni nikakvi finansijski detalji, ali britanski mediji navode da je Siti platio Čelsiju 25 miliona funti (31,87 miliona dolara) plus pet miliona dodataka za vezistu.

„Ovo je za mene sjajan potez i jedva čekam da počnem sa Sitijem“, rekao je Kovačić u klupskom saopštenju.

„Svako ko je gledao ovaj tim pod (trenerom) Pepom (Gvardiolom) zna koliko su dobri – za mene su najbolji na svetu. Trofeji koje su osvojili su jasni za sve, ali su i najbolji. fudbalska strana tamo.

„Pridružiti se ovom timu je zaista san za svakog fudbalera. Imam još dosta toga da učim i razvijam se, i znam da pod Pepovom upravom mogu postati bolji igrač.“

Ovaj 29-godišnjak je prvi potpis Sitija otkako je klub osvojio titulu u FA kupu i Premijer ligi pre nego što je osvojio retku trojku osvajanjem Lige šampiona.

Kovačić se prvi put pridružio Čelsiju na pozajmici iz Real Madrida 2018-19, pre nego što je završio stalni prelazak i potpisao petogodišnji ugovor.

Pomogao je ekipi Zapadnog Londona da osvoji titulu Lige šampiona 2020-21, UEFA Superkup i Svetski klub 2021, kao i Ligu Evrope 2018-19.

Kovačić je svoju seniorsku karijeru započeo u zagrebačkom Dinamu pre nego što je potpisao za Inter u Milanu u januaru 2013. godine. Prešao je u Real u leto 2015. godine.

Kovačić je debitovao za Hrvatsku u kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo protiv Srbije u martu 2013. godine i zaradio je skoro 100 utakmica za svoju reprezentaciju, pomažući Hrvatskoj da osvoji drugo mesto na Svetskom prvenstvu 2018. u Rusiji i da završi na trećem mestu u 2022. u Kataru.

„Mateo je odličan fudbaler“, rekao je direktor fudbala Sitija Tkiki Begiristain.

„On može da igra kao 6 ili 8, ima dosta iskustva u vrhunskim klubovima i razume Premijer ligu. Bila je vrlo jednostavna odluka da ga dovedem u Siti jer ima taktičke i tehničke kvalitete koje tražimo u vezni igrač.

„On je neko koga smo pratili veoma dugo i uvek smo bili impresionirani kad god smo ga gledali.

„Oduševljen sam što je ovde. Ovo je sjajno potpisivanje za ovaj klub i veoma sam uzbuđen što gledam šta može da uradi sa Pepom i ostatkom našeg tima.“