Hiljade navijača prelaze Harbor Bridž u Sidneju uoči Svetskog prvenstva za žene

Hiljade navijača prelaze Harbor Bridž u Sidneju uoči Svetskog prvenstva za žene

Hiljade fudbalskih navijača prešlo je u nedelju Harbor Bridž u Sidneju da obeleži početak 25-dnevnog odbrojavanja do Svetskog prvenstva za žene, čiji je sudomaćin Australija, piše Rojters.

Antipodska nacija organizuje četvorogodišnji turnir sa Novim Zelandom u julu i avgustu u devet gradova.

Više od 4.000 ljudi prešlo je most u okviru „Festivala fudbala“ uoči turnira, na kojem će učestvovati timovi iz 32 zemlje, navodi se u saopštenju FIFA.

Događaj na mostu – koji je za vreme zatvoren za saobraćaj – uključivao je otkrivanje 17 metara visokog „Juniti Jerseia“, saopštila je FIFA, dok je javni emiter Ej-Bi-Si izvestio da su učesnici šetali, džogirali i plesali duž kolovoza ikone strukture.

„Ovo je neverovatna prilika da započnemo Svetsko prvenstvo u fudbalu i žene, pa, mi zaslužujemo svet pa smo ovde“, rekao je jedan od učesnika za televiziju Kanal 7.

Druga učesnica rekla je mreži: „Ženski sport postaje mnogo vidljiviji i divno je videti kako konačno dobijamo priliku da pokažemo šta možemo na svetskoj sceni, to je neverovatno.

Prva utakmica između Novog Zelanda i Norveške biće odigrana 20. jula u Eden Parku u najvećem novozelandskom gradu Oklandu.

Fudbalski australijski fudbal je prošlog meseca saopštio da bi turnir mogao da bude startna platforma za buduću kandidaturu Australije za zajednički domaćin muškog takmičenja, verovatno 2034. godine.