Mesi kaže da mu je bilo teško da se prilagodi nakon prelaska iz PSŽ-a

Mesi kaže da mu je bilo teško da se prilagodi nakon prelaska iz PSŽ-a

Lionel Mesi je rekao da su on i njegova porodica imali problema da se adaptiraju nakon što je prešao u Pari Sen Žermen 2021. godine, i rekao je da su zvižduci i podsmijeh upućeni njemu pred kraj njegovog boravka nešto što su njegovi saigrači Kilijan Mbape i Nejmar. takođe izdržao.

Argentinski velikan nije obnovio ugovor sa PSŽ-om ovog meseca posle dve godine i najavio je 7. juna da će se pridružiti Interu Majamiju iz MLS-a, ostavljajući neke navijače razočarane njegovim učinkom.

Dok je Mesi zabeležio 32 gola i 35 asistencija u dve sezone sa francuskim šampionom, razdor među navijačima je nastao nakon što nije uspeo da pomogne timu da prođe Ligu šampiona u poslednjem 16. kolu.

„Moj boravak u Parizu počeo je veoma teškom adaptacijom, mnogo više nego što sam očekivao, iako sam imao ljude koje sam poznavao u svlačionici. Bilo je teško prilagoditi se, promena, kasniti, nemati predsezonu, prilagođavati se. novom klubu, novom načinu igre, novim saigračima, gradu…Nije bilo lako ni meni ni mojoj porodici“, rekao je on za BeIN Sports.

Doček je bio „veoma lep“, rekao je.

„I onda su ljudi počeli drugačije da me tretiraju, deo navijača Pariza je počeo da se ponaša drugačije.

„Došlo je do razdora sa velikim delom navijača Pariza, nije mi to bila namera, daleko od toga, desilo se tako. To se dešavalo i ranije sa Mbapeom i Nejmarom i znam da je to njihov način rada.

„Pamtiću sve ljude koji me poštuju, kao što sam i ja uvek poštovao sve otkako sam stigao, i to je sve, to je anegdota.

Mesi, koji je sa PSŽ-om osvojio dve titule prvaka i Superkup Francuske, takođe je bio žestoko kritikovan u Parizu nakon što ga je klub suspendovao nakon neovlašćenog putovanja u Saudijsku Arabiju.

Nakon mnogo spekulacija o tome da se Mesi dovodi u vezu sa povratkom u Barselonu, očekuje se da će svetski šampion debitovati za Majami 21. jula u utakmici Kupa Liga protiv meksičkog Kruza Azula.