Ford se priprema za novi krug otpuštanja

Ford se priprema za novi krug otpuštanja

Ford Motor priprema se za novu rundu otpuštanja svojih radnika u Sjedinjenim Državama, objavio je u četvrtak Volstrit džornal, pozivajući se na ljude koji su upoznati sa tim.

Kompanija je u martu prošle godine objavila planove za smanjenje strukturnih troškova do 3 milijarde dolara u svojoj jedinici za vozila na gas. U avgustu je Ford rekao da će ukinuti ukupno 3.000 plaćenih i ugovorenih poslova, uglavnom u Severnoj Americi i Indiji.

Prema izveštaju VSJ-a, očekuje se da će nova runda otpuštanja uticati na zaposlene u odeljenju za gas, električna vozila i softver detroitskog proizvođača automobila, ali se nije mogao saznati broj otpuštanja.

Ford nije odmah odgovorio na Rojtersov zahtev za komentar.

Najnoviji napor ovog proizvođača automobila da pojednostavi svoje poslovanje dolazi nakon što su kolege Stellantis NV i General Motors rekli da nude otkup zaposlenih.

Povećanje cena i snažna potražnja za novim vozilima pomogli su proizvođačima automobila da se suoče sa nekim inflatornim vetrovima, iako veći troškovi sirovina ostaju izazov.

Proizvođači automobila takođe pokušavaju da kontrolišu troškove u svojim preduzećima sa skupim električnim vozilima, što je fokusna oblast za industriju dok ekološka vozila ulaze u mejnstrim.