Mask baca rukavicu i Zakerberg prihvata izazov

Mask baca rukavicu i Zakerberg prihvata izazov

Ilon Mask i Mark Zakerberg spremni su za borbu van društvenih mreža.

U sada viralnoj objavi Tviteru i Instagramu ove nedelje, dva tehnološka milijardera su se naizgled pristala na „meč u kavezu“.

Sve je počelo kada je Musk, koji je vlasnik Tvitera, odgovorio na tvit o tome da se Meta navodno sprema da objavi novog rivala na Tviteru pod nazivom „Threads“. Istražio je da će svet postati „isključivo pod Zuckovim palcem bez ikakvih drugih opcija“ – ali onda je jedan korisnik Tvitera u šali upozorio Maska na Zakerbergov trening džiu džicua.

„Ja sam spreman za meč u kavezu ako je on lol“, napisao je Mask kasno u utorak.

Zakerberg, izvršni direktor Facebook i Instagram matične kompanije Meta Platforms, ubrzo je odgovorio – i izgleda da se složio sa Muskovim predlogom.

„Pošalji mi lokaciju“, napisao je Zakerberg u priči na Instagramu u sredu uveče, koja je pokazala snimak ekrana Maskovog tvita uz odgovor drugog korisnika koji poziva vlasnika Tvitera da „počne sa obukom“.

Zakerberg je zapravo obučen u mešovitim borilačkim veštinama. Osnivač Fejsbuka objavio je da je prošlog meseca završio svoj prvi turnir u džiu džicu.

Kao odgovor na Zakerbergov zahtev za lokaciju u sredu, Musk je predložio Vegas oktagon. Zatim se našalio na račun svojih borilačkih veština i rutine vežbanja, sugerišući da borba možda nije ozbiljna.

„Imam sjajan potez koji zovem ‘Mož’, gde samo ležim na svom protivniku i ne radim ništa“, napisao je Mask.

Da li će Musk i Zakerberg zaista doći u ring ili ne, tek treba da se vidi. Ali, čak i ako je njihov dogovor o meču u kavezu samo šala, šala je privukla pažnju. Beskonačan lanac šala i postova za „odabrati svog borca“ pojavio se kao odgovor.

„Priča govori sama za sebe“, rekao je portparol Mete u izjavi za Asošijeted pres. Zakerberg dalje nije komentarisao.

Uprkos neizvesnosti meča u kavezu koji se zaista dešava, već se daju ponude za projektovanog pobednika. Predviđene šanse DraftKingsa bile su 140+ za Maska i -160 za Zakerberga u četvrtak.

Asošiejted pres se takođe obratio Ultimate Fighting Championship-u, koji poseduje Octagon, i Tvitter-u za izjave. Tviter-ov mejl za štampu odgovorio je emodžijem, svojim standardnim automatizovanim odgovorom novinarima.