Očekuje se da će Lionel Mesi debitovati za Inter Majami 21. jula

Očekuje se da će Lionel Mesi debitovati za Inter Majami 21. jula

Očekuje se da će Lionel Mesi debitovati u Mejligašu sa Interom iz Majamija na utakmici kod kuće 21. jula, potvrdio je tim u utorak.

Vlasnik Horhe Mas rekao je odabranim medijima u ponedeljak da su se njegov klub i Mesi dogovorili o uslovima i da finalizuju papirologiju i vizu. Tim je potvrdio određene detalje u utorak za Asošiejted pres, uključujući da će Mesi potpisati ugovor do kraja sezone 2025. sa opcijom za 2026. godinu.

Mesijev ugovor će biti vredan 50 do 60 miliona dolara godišnje, saopštio je tim u utorak. Ne može da potpiše do negde u julu, nakon što mu istekne ugovor sa Pari Sen Žermenom.

Mesi (35) je 7. juna objavio da prelazi u Majami. Prva utakmica argentinskog velikana u Fort Loderdejlu bila bi protiv Kruza Azula u Liga kupu.

Tim je takođe potvrdio u utorak da povećava kapacitet na stadionu DRV PNK za 3.000 do 3.200 mesta u naredne četiri nedelje popunjavanjem uglova, povećavajući kapacitet na oko 22.000.

„Mislim da će uvek postojati pre i posle Mesija kada govorimo o sportu u Sjedinjenim Državama“, rekao je Mas za Majami Herald. „Imam veoma, veoma čvrsto uverenje da možemo da stvorimo u Severnoj Americi i Sjedinjenim Državama, ako ne i najveću ligu, jednu od dve najbolje lige na svetu. Ne mogu prenaglasiti veličinu ove objave.”

Majami takođe finalizuje ugovor sa vezistom Serhiom Busketsom, bivšim Mesijevim saigračem iz Barselone, navodi Herald, pozivajući se na izvor iz lige.

Mas je takođe rekao da se nada da će tokom naredne dve nedelje početi izgradnja Majami Freedom Parka, dugoročne kuće tima u blizini Međunarodnog aerodroma u Majamiju, i da ima za cilj da mesto bude otvoreno na leto ili jesen 2025. godine, piše Herald.

Majami planira da poboljša bezbednost, prevozeći igrače na stadion na utakmice, rekao je Mas.