Srpska lista: Koliko je potrebno srpske krvi pa da međunarodna zajednica reaguje

Srpska lista: Koliko je potrebno srpske krvi pa da međunarodna zajednica reaguje

Nakon što je rano jutros kidnapovan Uroš Vukašinović u Leposaviću kada je krenuo na posao od strane nepoznatih lica, Srpska lista je u saopštenju postavila pitanje koliko još srpskih domaćina, srpske krvi, srpske dece je potrebno da Kurti otme, prolije, isprebija pa da međunarodna zajednica reaguje i stane u zaštitu srpkog naroda na severu KiM.

„Čemu služe stotine pripadnikaKfora na severu Kosova i Metohije i njihove izjave i reklame u kojima govore da su tu da zaštite mir i sigurnost svim građanima? Da li je mir ono što žive Srbi danas, porodice otetih, upucanih ili prebijenih Srba?“, pita se Srpska lista u saopštenju.

Iz Srpske liste tvrde da se Srbi na severu južne srpske pokrajine mesecima osećaju kao u zatvoru, te ironično pitaju zašto se ne postavi žica oko svih srpskih opština,pa takoSevernu Mitrovicu, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok pretvore ulogor.

Srpska lista podseća da u ime srpskog naroda mesecima apeluje na mir, a da njega odavno nema za Srbe na Kosovu i Metohiji, pa je prosto pitanje da li je zaistaKurtijači od Kfora, EU, SAD, Kvinte, UN-a ili ipak u ovom progonu svega srpskog ima nečiju podršku.

„Stidi se svete što ćutiš dok se Srbi stavljaju u logore iz kojih jedan po jedan Srbin biva odvođen u Kurtijeve kazamate“, zaključuje se u saopštenju.