Todić i Simić tuže Krasnićija i Saljihua zbog lažnih optužbi

Todić i Simić tuže Krasnićija i Saljihua zbog lažnih optužbi

Bivši gradonačelnik Leposavića Zoran Todić i član Predsedništva Srpske liste Slavko Simić danas su sa svojim advokatom Nebojšom Vlajićem sastavili zajedničku tužbu protiv medijskog radnika Pleurata Saljihua koji ih je na svom profilu na Fejsbuku* i u pojedinim medijima iz Prištine lažno doveo u vezu sa napadom na novinare u Leposaviću 16. juna.

Advokat Todića i Simića prijavom, odnosno tužbom će obuhvatiti i ministra lokalne samouprave u prištinskoj vladi Elberta Krasnićija zbog lažnih i neosnovanih optužbi koje je objavio na njihov račun na društvenim mrežama i u nekim od medija iz Prištine, označivši ih lažno kao „vođe kriminalne grupe“ jer su se sa narodom okupili da mirno protestuju ispred zgrade opštine Leposavić.

Jedini cilj ovakvih pretnji, povdlači se, jeste da se Todić i Simić, kao i srpski narod u Leposaviću i širom severa zastraše kako bi odustali od borbe za svoje legitimne interese i suprotstave se Kurtijevom teroru, što se nikada neće dogoditi. S tim u vezi, pravni zastupnik Todića i Simića tužbu će podneti sutra.

Predstavnici opštine Leposavić u ime Srpske liste jasno i nedvosmisleno su osudili svaki napad na novinare i istakli da je takvo ophođenje nedopustivo, te da su se uvek i u svakoj prilici vodili isključivo takvim načelima.