Brnabić: Nisam ponižavala građane sa ‘fotošopiranjem’ fotografije, to radi opozicija

Brnabić: Nisam ponižavala građane sa ‘fotošopiranjem’ fotografije, to radi opozicija

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Skupštini da opozicija „izvrće istinu“ kad kaže da je ona ponižavala i omalovažavala građane koji protestuju kad je ‘fotošopirala’ fotografiju na kojoj je zajedno sa ministrom finansija Sinišom Malim i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. On kaže da je to učinila kako bi pokazala „banalno šta je opozicija uradila“.

„Ta fotografija će zaista uvek biti podsetnik toga šta ste uradili. Vi niste bili zadovoljni sa brojem ljudi koji su izašli. Vi ste fotošopirali fotografiju i onda vi niste omalovažavali te građane, nego ja koja sam pokazala šta ste uradili. To može samo u vašem svetu i logici. U mom svetu, ako ste me već pitali, to što ste vi uradili, fotošopirajući građane, je ponižavanje tih građana. Ja sam pokazala šta ste uradili i zato vas to toliko boli. Ja sam samo pokazala vaš lik u ogledalu“, rekle je Brnabić.

Ona je reagovala na govor Miroslava Aleksića, koji je danas u Skupštini podsetio na ovaj sramni čin.

„Pritom, usred ove tragedije vi, gospođo Brnabić, fotošopirate vašu fotografiju da bi poniživali građane koji šetaju. Tri Siniše Malog, tri Ane Brnabić i tri Aleksandra Vučića. To govori o vašoj svesti o ovoj tragediji. To se dešavalo nedelju, dve posle tragedije. Vi ste predsednica Vlade Srbije. Od 2012. godine kreirate atmosferu u društvu, kakvo god ono daje. Ne možete očekivati da glumci budu odgovorni, poljoprivrednici budu odgovorni, zdravstveni radnici… Vi ste ti čija se politika sprovodi od 2012. godine. Sve što se dešava danas, dobro ili loše, je rezultat vaše politike. Meni je žao što i dalje nemate svest o tome. Žao mi je što se niste probudili, ni posle ove tragedije nakon koje se neka deca više nikada neće probuditi. Jako mi je žao. To pokazujete svakog dana. To pokazuje i vaš vrhovni vođa“, rekao je Aleksić obraćajući se Ani Brnabić.