Vučić: Kurtijevi policajci uhapšeni na 1,8 kilometara od administrativne linije

Vučić: Kurtijevi policajci uhapšeni na 1,8 kilometara od administrativne linije

Govoreći o hapšenju trojice pripadnika kosovske policije duboko na teritoriji centralne Srbije, predsednik je rekao da su oni uhapšeni na 1,8 kilometara od administrativne linije na potezu Orahovo–Gnjilica.

„To je veoma udaljeno od Tresave-Batnjik gde su ostavili svoj automobil, pri čemu Kurti kaže da su uhapšeni 300 metara od linije. Šta radite vi na 300 metara od linije, bez obaveštavanja Kfora“, upitao je predsednik. 

Naglasio je da pripadnici kosovske policije nemaju šta da traže na području Tresava–Batnjik bez odobrenja Kfora.

„Ovi ljudi nemaju šta da traže na tom području bez odobrenja Kfora, posebno sa dugim cevima.

On je istakao da Srbija ima dokaze o tome da Kfor nije bio obavešten o svemu ovome, kao i da će te dokaze sutra ponovo predočiti predstavnicima Evropske unije iz zemalja Kvinte.

„Imamo dokaze da Kfor nije bio obavešten. Mi njih hapsimo, ne na 100 metara na teritoriji centralne Srbije, već na 1,8 kilometara od administrativne linije, na potezu Orahovo–Gnjilica“, navodi Vučić.

Ističe da nijedan vojnik Vojske Srbije, ni policajac nisu prešli administrativnu liniju prilikom hapšenja trojice pripadnika kosovske policije.

„Garantujem da nijedan srpski vojnik i policajac nije ušao preko administrativne linije. Naša vojska je stacionirana na 5,1 kilometar vazdušnom linijom od administrativne linije, a kopnenim putem joj treba skoro 20 kilometara“, ističe predsednik Srbije.

Ukazuje da je istraga u toku i da sa uhapšenima rade policija i tužilac.

„Sprovodi se istraga. Nisu prebijani, niti maltretirani, niti unakaženi, što se dešava Srbima kad ih uhapsi Kurtijeva policija. Prilikom hapšenja se vodilo računa i o njihovom dostojanstvu“, rekao je Vučić.