Klubovi Premijer lige dogovaraju mere za borbu protiv antisocijalnog ponašanja

Klubovi Premijer lige dogovaraju mere za borbu protiv antisocijalnog ponašanja

lubovi Premijer lige jednoglasno su se u sredu složili sa nizom novih mera za borbu protiv antisocijalnog ponašanja, uključujući skandiranje u vezi sa tragedijom, gestove, grafite i onlajn zlostavljanje.

Klubovi su na svojoj godišnjoj generalnoj skupštini odlučili da usvoje mere koje se fokusiraju na krivično gonjenje, regulatorno okruženje, sprovođenje zakona, obrazovanje i komunikacije.

Međufudbalska radna grupa osnovana je u decembru kako bi istražila opcije koje su na raspolaganju za izazivanje normalizacije takvog ponašanja i incidenata.

„Problemi su i dalje izazivali značajnu nevolju porodicama žrtava, preživelima i navijačima pogođenih klubova, pored toga što narušavaju reputaciju uključenih klubova i fudbala u Engleskoj i Velsu“, navodi se u saopštenju klubova.

Navijaču Totenhem Hotspura zabranjeno je u utorak da prisustvuje utakmicama na tri godine i novčano je kažnjen nakon što je ismevao katastrofu na stadionu Hilzboro tokom utakmice Sparsa protiv Liverpula u aprilu.

Ovaj 25-godišnjak, koji je optužen za namjerno izazivanje uznemiravanja, uzbune ili uznemiravanja, izjasnio se krivim.

Detalji o novim merama biće objavljeni uoči sezone, u okviru kampanje Love Football, Protect the Game pokrenute prošle godine.