Petković: Kurtijevi specijalci bili na teritoriji centralne Srbije, naša policija ni milimetar nije prešla administrativnu liniju

Petković: Kurtijevi specijalci bili na teritoriji centralne Srbije, naša policija ni milimetar nije prešla administrativnu liniju

Kurtijevi specijalci bili su duboko na teritoriji centralne Srbije, naša policija ni milimetar nije prešla administrativnu liniju, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković na vanrednoj konferenciji za novinare. Istakao je da je Beograd spreman da ponudi sve dokaze i poziva da se otvori ako je potrebno i međunarodna istraga.

Pripadnici specijalnih jedinica srpske policije uhapsili su na teritoriji centralne Srbije trojicu naoružanih kosovskih specijalaca. Sva trojica bila su naoružana automatskim oružjem i u punoj ratnoj opremi sa dži-pi-es uređajima, mapama i drugom opremom.

„Antiteroristička jedinica srpske Žandarmerije locirala je i uhapsila trojicu pripadnika Kurtijeve specijalne policije koji su bili do zuba naoružani“, rekao je Petković.

„Ova teroristička banda je uhapšena danas u 12:38 časova i to duboko na teritoriji centralne Srbije u reonu sela Gnjilica u opštini Raška“, dodao je Petković.

Napomenuo je da pripadnici srpske policije „nogom nisu kročili na teritoriju Kosova i Metohije i nisu prekršili niti Rezoluciju 1244 niti Vojno-tehnički sporazum, jer nisu prešli administrativnu liniju“.

„Oni koji su prekršili ove međunarodne sporzume su upravo ovi albanski teroristi pripadnici kosovske policije“, rekao je Petković.

„Mi smo apsolutno spremni da ponudimo sve dokaze i pozivamo da se otvori ako je potrebno i međunarodna istraga, da čak i Amerikanci i Britnaci dostave svoje snimke sa satelita, da se jasno vidi ono što govorimo, a to je da srpska policija ni milimetar nije prešla preko administrativne linije“, poručio je Petković.