Ročište za „Jovanjicu 1“ odloženo, nisu se pojavila dvojica okrivljenih

Ročište za „Jovanjicu 1“ odloženo, nisu se pojavila dvojica okrivljenih

Ročište u postupku „Jovanjica 1“, na kom je danas trebalo da svedoči inspektor Dušan Mitić odloženo je za četvrtak zbog toga što se na suđenju nisu pojavila dvojica okrivljenih.

Inspektor Dušan Mitić, šef operative Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije prvi put javno je trebalo da svedoči u postupku „Jovanjica 1“ o tome kako i zašto su na određen način postupali inspektori Četvrtog odeljenja u akcijama na Jovanjici u danima kada je tamo otkrivena jedna od najvećih plantaža marihuane u Evropi. Takođe je trebalo da govori i o svojim operativnim saznanjima koja se tiču slučaja „Jovanjica“.

S obzirom na to da se dvojica okrivljenih, Stevan Holić i Petar Živanović nisu pojavili na današnjem ročištu ono je odloženo za četvrtak. Branilac Holića, rekao je da Holić nije došao iz zdravstvenih razloga, jer za danas ima zakazanu magnetnu rezonancu, ali da je saglasan da se postupak razdvoji u odnosu na njega kako bi ročište bilo održano.

Za Petra Živanovića nepoznat je razlog njegovog nedolaska, ali je i njegov branilac takođe bio za to da se ročište održi.

Međutim, postupajući tužilac u ovom postupku Saša Drecun bio je protiv. Kazao je da treba da svedoče dva bitna svedoka, koje bi odbrana imala pravo da ponovo pozove, ukoliko se postpak razdvoji.

Dakle, u ovakvom slučaju advokati odbrane bi za ispitivanje svedoka bili dodatno upoznati za onim što inspektor ima da kaže, te bi u skladu sa tim mogli i drugačije da ga ispituju.

Predsednik sudskog veća Zoran Ganić odlučio je da odbije predloge odbrane i ročište odloži za četvrtak. Inspektora Mitića koji je danas došao da svedoči upitao je da li i tad može doći, s obzirom na to da je obavešten u kratkom roku. Mitić je odgovorio da je na godišnjem odmoru, ali da će se potruditi da dođe.