Novak poslao poruku mladima: Uzmite stvari u svoje ruke i ostvarite snove

Novak poslao poruku mladima: Uzmite stvari u svoje ruke i ostvarite snove

Novak Đoković osvojio je 23. grend slem trofej u karijeri, a posle podizanja Kupa musketara zahvalio se porodici i timu na podršci. Nole je bio pun komplimenata na račun Kaspera Ruda, a na kraju je imao poruku za sve mlade ljude širom sveta.

Novak je sa 3:0 u setovima savladao Kaspera Ruda, i tako postao rekorder po broju osvojenih grend slem titula u konkurenciji tenisera.

„Baš poseban trenutak u mojoj karijeri. Možda je slučajno da sam osvojio 23. trofej baš ovde u Parizu. Ovaj turnir je uvek bio najteži za mene, zato sam toliko emotivan. Mnogo se toga dešavalo na terenu i van njega. Počastvovan sam što sam ovde na posebnom terenu za tenis. Hvala vam na podršci“, rekao je Novak.

Novak se zahvalio Rudu na lepim rečima i uzvratio mu komplimentima

„Ti si jedna od najboljih osoba na Turu. Stvarno osećam da u današnjem svetu mnogo znači da znaš da neko ima prave ljudske vrednosti. Ti i tvoj tim, vi zaslužujete veliko poštovanje i veliki aplauz zbog toga. Žao mi je zbog rezultata danas. Imao si neverovatnih par godina, jedan si od najkonstatnbijih na svetu u poslednje dve godine. Želim ti da pobeđuješ protiv svih, osim protiv mene“, rekao je Novak sa osmehom

Najbolji svetski teniser potom se zahvalio svojoj porodici i timu, koji mu pružaju veliku podršku tokom godina.

„Moj tim, moja porodica, žena, deca, braća koja nisu ovde… Mnogo vas volim. Znate kroz koliko smo nedaća prošli i koliko umem da budem nezgodan. Hvala što ste moja stena, što ste moja podrška, stvarno vas cenim i volim“, emotivan je bio Đoković.

Novak je za kraj imao i poruku za sve mlade ljude širom sveta

„Moja deca su ovde. Stalno se trudim da pošaljem neku poruku. Voleo bih da pošaljem poruku svakoj mladoj osobi, šta god da voliš u životu… Imao sam 7 godina kada sam poželeo da budem najbolji teniser. Budi što jesi, ne zaboravi šta je bilo u prošlosti. Uzmi stvari u svoje ruke i ostvari svoje snove“, završio je Novak svoj govor, ispraćen aplauzima sa tribina stadiona „Filip Šatrije“.