Bivši italijanski premijer Berluskoni ponovo primljen u bolnicu

Bivši italijanski premijer Berluskoni ponovo primljen u bolnicu

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni ponovo je primljen u bolnicu u Milanu, saopštila su u petak četiri izvora, samo nekoliko nedelja nakon što je otpušten posle dužeg boravka.

Dva izvora rekla su Rojtersu da je Berluskoni odveden u bolnicu San Rafaele na lekarske preglede. Italijanski kanal SkiTG24 javio je da su njegovi lekari nakon testova odlučili da ostane prenoćiti.

San Rafaele nije odmah potvrdio da će ostati preko noći.

Berluskoni (86) je prošlog meseca napustio San Rafaele posle šest nedelja lečenja od infekcije pluća povezane sa hroničnom mijelomonocitnom leukemijom, vrstom raka koja pogađa bela krvna zrnca.

Njegovo zdravlje se značajno pogoršalo poslednjih godina, sa operacijom na otvorenom srcu 2016. i brojnim prijemima u bolnicu od kada se pre tri godine zarazio COVID-19.

Bio je premijer 1994-1995, 2001-2006 i 2008-2011 i iako nema direktnu ulogu u vladi, njegova partija Forca Italia je član desničarske koalicije premijera Đorđa Melonija.

Akcije u MFE-MediaForEurope, koje kontroliše porodica Berluskoni, povećale su rast nakon vesti i trgovale su se za preko 2% oko 1342 GMT.

„Hajde Silvio“, napisao je potpredsednik vlade Mateo Salvini, jedan od glavnih Berluskonijevih političkih saveznika, u objavi na Instagramu, komentarišući vest o Berluskonijevoj hospitalizaciji.