Bundesver prodaje 3,3 tone toalet papira

Bundesver prodaje 3,3 tone toalet papira

Nemačke oružane snage stavile su na prodaju 360 kutija sa rolnama toalet papira ukupne težine 3.300 kilograma – razlog je bila zamena dispenzera u kupatilima, prenosi „Evropska istina“.

Kako je objašnjeno u Bundesveru na zahtev publikacije, krajem 2020. godine u kupatilima su odlučili da zamene dozatore toalet papira jedne kompanije univerzalnim higijenskim dispenzerima drugog dobavljača.

„Međutim, toalet papir prve kompanije ne može da se koristi u univerzalnom dozatoru za higijenu“, rekao je predstavnik Savezne kancelarije za infrastrukturu, zaštitu životne sredine i usluge Bundesvera na upit RTL-a.

U Bundesveru su dodali da su se trudili da preostali toalet papir što više iskoriste za sopstvene potrebe, ali se ipak ispostavilo da je to previše.

Licitacija za prodaju toalet papira trajaće do 31. maja, a roba se može preuzeti u kasarni u gradu Vezel, u saveznoj državi Severna Rajna-Vestfalija. Pre posete, kupci se moraju registrovati na aukcijskoj platformi.

„Bundesver toplo preporučuje da se proizvod pregleda pre kupovine. To je jedini način da se uverimo da nije oštećen“, piše RTL.

Toner kertridže, stolove i laptopove možete kupiti i na aukciji nemačkih oružanih snaga, dodaje publikacija.

Nemački Bundesver je u decembru na onlajn aukciji stavio na prodaju 36.400 vunenih ćebadi, koji više nisu potrebni vojsci, što je izazvalo negodovanje, jer ih nemačka strana nije ponudila Ukrajini.

Nemačka je posle kritika ipak odlučila da pošalje ćebad u Ukrajinu.