Može li neko da ospori dominaciju Man Sitija sledeće sezone?

Može li neko da ospori dominaciju Man Sitija sledeće sezone?

Privremeni menadžer Čelsija Frenk Lampard opisao je Mančester Siti kao izvanrednu ekipu i rekao da su postavili merilo za izvrsnost u Premijer ligi pod Pepom Gvardiolom.

Pet titula u šest sezona naglašava dominaciju Sitija i dok Gvardiola insistira da je svaka sezona sve teža, teško je videti ko je spreman da ih izbaci sa vrha, piše Rojters.

Evo pogleda na klubove koji će najverovatnije dati Sitiju trku za svoj novac sledeće sezone.

Mlada ekipa Mikela Artete na kraju se raspala pod nemilosrdnim napadom Sitija u poslednjim mesecima ove sezone, ali treba im aplaudirati kako su tako dugo postavljali tempo i pretili da će osvojiti svoju prvu titulu od 2004. godine.

Arteta, učenik Gvardiolinih metoda, vratio je Arsenalov identitet ove sezone živahnim stilom fudbala, a tim prepun uzbudljivih mladih igrača izvući će vredne lekcije iz ove kampanje.

Sada se postavlja pitanje da li Arsenal može dodati dovoljno snage u dubinu da pokrije zahteve fudbala Premijer lige i Lige šampiona. Vest Hemov Deklan Rajs je glavna meta i njegova potpisivanje bi bila velika izjava.

Ekipa Jurgena Klopa imala je nekoliko epskih borbi za titulu sa Mančester Sitijem poslednjih godina, osvojivši trofej 2020. i dva puta drugi sa više od 90 bodova.

Međutim, ovaj put su bili u zaostatku, pošto nisu uspeli da adekvatno zamene napadača Sadija Manea i videli da nekoliko ključnih članova Klopove zlatne ere gubi formu.

Kao što su Džejms Milner, Roberto Firmino i Aleks Okslejd-Čemberlen, svi idu dalje, tako da će naglasak tokom leta biti na osvežavanju tima. Nekim potpisivanjem u šatoru Liverpul bi ponovo zapalio svoje rivalstvo sa Sitijem.

Prva sezona Junajteda pod vodstvom Erika ten Haga bila je ohrabrujuća, sa skorom zagarantovanim plasmanom u prva četiri i trofejem Liga kupa u torbi.

Još uvek postoji veliki jaz u kvalitetu između Junajteda i Sitija i navijači će se nadati da će, ukoliko novi vlasnici zamene Glejzerse, isporučiti neka velika potpisa.

Napadač Totenhem Hotspura Hari Kejn je jedna meta koja bi mogla da podigne Junajted iz bočnog pada i uđe među četiri najbolja do jednog sposobnog da ostvari trajnu titulu.

Sezona Čelsija je bila užasna, uprkos tome što je potrošio oko 600 miliona funti (757 miliona dolara) na igrače otkako su suvlasnici Tod Boehli i Behdad Eghbali preuzeli kontrolu nad klubom.

Prilično je teško videti kako će preći od kraja u donjem poluvremenu do izazova blizu vrha sledeće sezone.

Ali blagosloveni su nekim visoko nadarenim mladim igračima kao što su Ris Džejms, Noni Madueke i Mihajlo Mudrik, a u Mauriciju Poketinu, koji će skoro sigurno preuzeti kontrolu, imaće savršene jasle da započnu novi projekat.

Pre godinu dana navijači Njukasla su bili srećni što i dalje navijaju za klub iz Premijer lige.

Ali posle sjajne sezone pod Edijem Hauom, oni će se vratiti u Ligu šampiona prvi put u dve decenije i verovatno će mnogo potrošiti tokom leta.

Taj nivo poboljšanja bi možda bilo teško održati, ali svako ko očekuje da će Njukasl biti čudo za jednu sezonu verovatno će biti daleko od cilja.

Sa nekim pronicljivim poslovanjem na tržištu, nije teško videti kako Njukasl konsoliduje svoj novi status među prva četiri i možda čak i napreduje.