U Nemačkoj osuđen psihijatar koji je pretio kolegi odlomkom iz bajke braće Grim

U Nemačkoj osuđen psihijatar koji je pretio kolegi odlomkom iz bajke braće Grim

Sud nemačkog grada Frankfurta na Majni odbacio je u petak žalbu na presudu lekara osuđenog za pretnje ženi kojoj je poslao odlomak iz bajke u kojoj je lik osuđen na jezivu smrt, prenosi „Evropska istina“.

Incident između psihijatra i njegovog kolege nastao je kada su se razišli oko pravila korišćenja pružaoca usluga za video konsultacije sa pacijentima.

U decembru 2021. osuđenik je ženi poslao mejl u kojem je citirao deo bajke „Princeza Gosling“, koja je bila deo zbirke braće Grim.

U ovom odlomku, sluškinja koja se pretvara da je prinčeva nevesta govori starom kralju da onaj ko je prevario svoje gospodare zaslužuje da ga skinu do gola, da ga stave u bure sa oštrim ekserima i da ga dva bela konja vuku dok ne umre. Kralj odgovara da je ovim sluškinja sama sebe osudila.

Citirajući jedan odlomak, doktor je napisao kolegi da „u vašoj tragediji ja sam nešto kao ’stari kralj’.

Prvostepene sudije koje su vodile predmet proglasile su doktora krivim za pretnju izvršenjem krivičnog dela, dajući mu zvaničnu opomenu i zadržavši pravo na izricanje novčane kazne. Utvrdili su i da je muškarac „namerno pretio smrću zaposlenom, slikovito rečeno, bajkom“.

Zaposlena je zamolila poslodavca da joj više ne prosleđuje mejlove od lekara.

Uprava bolnice u zapadnoj Nemačkoj je, kako se izveštava, izrazila žaljenje nakon što se pokazalo da je jedan od njihovih hirurga angažovao čistaču da pomogne u amputaciji nožnog prsta.