Applied Materials predviđa prihode u trećem kvartalu iznad procena

Applied Materials predviđa prihode u trećem kvartalu iznad procena

Proizvođač alata za čipove Applied Materials Inc prognozirao je u četvrtak prihod u trećem kvartalu iznad tržišnih procena, pošto proizvođači čipova proširuju planove proizvodnje kako bi zadovoljili globalnu nestašicu koju osećaju proizvođači elektronike i automobila, piše Rojters.

Iako su tržišta vođena potrošačima, uključujući računare i pametne telefone, i dalje slaba, potražnja iz sektora veštačke inteligencije i automobilskog sektora daje Applied Materials toliko potreban podsticaj usred spore ekonomije.

Kompanije kao što su KLA Corp, Applied Materials i Lam Research Corp takođe dobijaju od proizvođača čipova koji žure da više ulažu u nove fabrike u Sjedinjenim Državama i Evropi, podstaknuti sve većom upotrebom poluprovodnika i velikodušnim subvencijama sa ciljem da se poveća domaća proizvodnja čipova.

Applied Materials predviđa prihod u trećem kvartalu od 6,15 milijardi dolara, plus ili minus 400 miliona dolara, u poređenju sa procenama analitičara od 6,02 milijarde dolara, prema podacima Refinitiv IBES.

Kompanija je u drugom kvartalu ostvarila prihod od 6,63 milijarde dolara, u poređenju sa procenama od 6,38 milijardi dolara.