Najveća kripto berza proterana iz Kanade

Najveća kripto berza proterana iz Kanade

Binance, najveća svetska berza kriptovaluta po obimu, objavila je u petak u tvitu da namerava da prestane sa radom u Kanadi. Berza je citirala novi set propisa koji regulišu kripto industriju u Kanadi, što komplikuje njene operacije u zemlji.

„Danas objavljujemo da će se Binance pridružiti drugim istaknutim kripto biznisima u proaktivnom povlačenju sa kanadskog tržišta… Polagali smo velike nade u ostatak kanadske blockchain industrije. Nažalost, nove smernice koje se odnose na stabilne coins i ograničenja investitora date kripto berzama čine da tržište Kanade više nije održivo za Binance u ovom trenutku“, tvitovao je Binance.

Berza je navela da je već neko vreme odlagala odluku da napusti Kanadu, zbog njene „sentimentalne vrednosti“ kao matične zemlje osnivača Binance, Čangpenga Džaoa. Međutim, navedeno je da su nove smernice ostavile Binance bez „razumnih načina da zaštiti naše kanadske korisnike. ”

„ Naši preostali kanadski korisnici dobijaju e-poštu sa sveobuhvatnim informacijama o tome kako će to uticati na njihove naloge u budućnosti. Nadamo se da ćemo nastaviti da sarađujemo sa kanadskim regulatorima u cilju stvaranja promišljenog, sveobuhvatnog regulatornog okvira“, navela je berza, dodajući da bi se jednog dana mogla vratiti na kanadsko tržište „kada kanadski korisnici ponovo budu imali slobodu pristupa širem paketu digitalnih sredstava . ”

U februaru, kanadski administratori za hartije od vrednosti (CSA) su predstavili nove smernice koje zahtevaju „poboljšane obaveze zaštite investitora“ od platformi za trgovanje kripto imovinom usred „nesolventnosti koje uključuju nekoliko platformi za trgovanje kripto imovinom. ” Između ostalog, postavio je ograničenja za investitore i obavezne registracije za kripto berze, i zabranio im da dozvoljavaju kupcima da kupuju ili deponuju stabilne coine unutar zemlje bez dozvole CSA.

Binance se, zajedno sa drugim platformama za kripto trgovinu, suočava sa pojačanim nadzorom regulatora od prošlogodišnjeg kolapsa njegovog rivala, FTKS-a, što je izazvalo rušenje tržišta i izbrisalo milijarde iz tržišne vrednosti kripto industrije. Zakonodavci pozivaju na strože propise o industriji i veću transparentnost o tome kako kripto kompanije rade i kako rukuju sredstvima klijenata. Ranije ove godine pojavili su se izveštaji da bi Binance takođe mogao da prekine veze sa svojim američkim poslovnim partnerima usred istraga različitih vladinih agencija.