Real Madrid je pobedom protiv Partizana obezbedio plasman na Fajnal-for

Real Madrid je pobedom protiv Partizana obezbedio plasman na Fajnal-for

Real Madrid i Monako pridružili su se Olimpijakosu i Barseloni na Fajnal-foru košarkaške Evrolige. Real Madrid i Partizan odigrali su još jednu fantastičnu utakmicu u kojoj je madridski klub pobedio 98:94 i plasirao se na Fajnal-for sa 3-2 u seriji.

Partizan je odigrao dobru utakmicu, imao rezultatsku prednost, ali je Real uspeo da preokrene rezultat i slavi pobedu na kraju utakmice.

Real je prvi klub u istoriji Evrolige koji je preokrenuo seriju u svoju korist posle poraza u prve dve utakmice. Madriđane je do pobjede predvodio reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa sa 20 poena, 6 skokova i 4 asistencije.

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja dodao je 12 poena, dok je kod Partizana sjajnu partiju imao Kevin Punter sa 28 poena. U petoj utakmici Monako je na domaćem parketu pobedio Makabi iz Tel Aviva sa 97:86 i sa 3-2 u seriji izborio plasman među četiri najbolja evropska tima.

Majk Džejms i Džordan Lojd odigrali su sjajnu utakmicu u kojoj su postigli po 21 poen i bili najzaslužniji za istorijski rezultat francuskog tima. Izraelski tim je predvodio Vejd Boldvin sa 27 poena, ali je izostala podrška ostalih kolega.

Olimpijakos je u utorak pobedio Istanbul Fenerbahče sa 84:72 i sa ukupnih 3-2 u seriji stigao do Fajnal-fora. Barselona je završila posao prošle nedelje, pobedivši u seriji sa ubedljivih 3-0 protiv litvanskog Žalgirisa.

U polufinalnim mečevima Olimpijakos će igrati protiv Monaka, dok će u drugom paru snage odmeriti veliki rivali Barselona i Real Madrid. Fajnal for se igra u Kaunasu u Litvaniji od 19. do 21. maja.