Vučić i Sijarto: Prijatelji su uvek uz vas

Vučić i Sijarto: Prijatelji su uvek uz vas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom sa kojim je, kako je naveo, razgovarao o još čvršćem povezivanju Srbije i Mađarske u svim oblastima.

Vučić je na društvenim mrežama, ispod fotografija na kojoj se rukuje sa Sijartom, napisao „prijatelji su uvek uz vas – u vremenima dobrim i u vremenima teškim“.

Sijarto boravi u Beogradu u okviru 13. zasedanja Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Srbije i Mađarske.

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom, koji boravi u Beogradu u okviru 13. zasedanja Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju između Republike Srbije i Mađarske.

U izuzetno prijateljskoj i srdačnoj atmosferi, ministri su konstatovali da su sveobuhvatni bilateralni odnosi Republike Srbije i Mađarske na najvišem nivou u novijoj istoriji, što potvrđuje i Ugovor između Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske o prijateljskim odnosima i saradnji u oblasti strateškog partnerstva, koji je stupio na snagu januara ove godine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je navedeno, u duhu postojećih strateških odnosa i partnerstva, ministri su razgovarali i o predstojećim bilateralnim aktivnostima na najvišem nivou, predviđenim za jun ove godine, koje će dodatno unaprediti dobrosusedske odnose i uspešnu saradnju između Republike Srbije i Mađarske.