Tramp kriv za seksualno zlostavljanje

Tramp kriv za seksualno zlostavljanje

Porota na Menhetnu proglasila je bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa krivim za seksualno zlostavljanje E. Džin Kerol, spisateljice časopisa. Porota je takođe proglasila Trampa odgovornim za klevetu pošto je odbacio slučaj protiv njega kao „potpunu prevaru“.

Nakon tri sata većanja, porotnici građanskog suđenja su Trampa proglasili odgovornim za „baterije“ i klevetu Kerola, ali ne i za silovanje. Bivšem predsedniku je naloženo da plati piscu 5 miliona dolara odštete.

Kerol je optužio Trampa da ju je silovao u svlačionici robne kuće na Petoj aveniji još 1990-ih, ali nije uspeo da dokaže da je zaista imao seksualni odnos sa njom i to je učinio bez pristanka.

Viši američki okružni sudija Luis A. Kaplan, koji je predsedavao slučajem, primetio je da seksualni odnos uključuje „svaki prodor penisa u vaginalni otvor“.

Tramp je stalno poricao da je ikada sreo Kerola i insistirao da je celo suđenje politički motivisano.

„Apsolutno nemam pojma ko je ova žena. Ova presuda je sramota – nastavak najvećeg lova na veštice svih vremena!“ Tramp je objavio na Truth Social ubrzo nakon presude.

Više medija je izvestilo da je Kerolovu tužbu predložio anti-Trampov aktivista Džordž Konvej, a finansirao milijarder LinkedIn koji je osnovao Rid Hofman, veliki donator demokrata.