Putnik optužen da je sakrio kameru u toaletu na brodu

Putnik optužen da je sakrio kameru u toaletu na brodu

Putnik na krstarenju Karibima uhapšen je nakon što je skrivena kamera sa video snimkom desetina ljudi, uključujući decu, otkrivena u javnom toaletu, saopštili su zvaničnici, prenosi AP.

Džeremi Frojas je uhapšen prošle srede u Portoriku i optužen za video voajerizam i pokušaj posedovanja materijala za eksploataciju dece, navodi se u sudskim dokumentima.

Prema krivičnoj tužbi podnetoj federalnom sudu u San Huanu, Frojas se ukrcao na brod Royal Caribbean Harmoni of the Seas u Majamiju 29. aprila na sedmodnevno krstarenje. Brod je trebalo da obavi kopnene pozive u Sint Martenu, Portoriku i Bahamima pre nego što se vrati u Majami prošle subote.

Dan nakon što je putovanje počelo dok je brod bio u međunarodnim vodama, Frojas je stavio skrivenu Vi-Fi kameru u javni toalet na gornjoj palubi broda između simulatora surfovanja i bara, rekli su zvaničnici. Dan nakon toga, drugi putnik je uočio kameru i upozorio posadu broda.

„Slučaj je odmah prijavljen lokalnim i saveznim organima za sprovođenje zakona, a umešanog gosta vlasti su uklonile sa broda radi dalje istrage“, navodi se u saopštenju Royal Caribbean-a.

Osoblje obezbeđenja broda zaplenilo je kameru i pronašlo nekoliko sati vredne video datoteke na memorijskoj kartici, rekli su zvaničnici. Na snimku je bilo kako Froias skriva kameru i usmerava je prema toaletu. Više od 150 ljudi, uključujući najmanje 40 dece, pojavilo se na snimcima, rekli su istražitelji. Neki su bili bar delimično goli. Froias i kamera su na kraju predati FBI-u u Portoriku.

Frojasov branilac nije odmah odgovorio na poruku u kojoj je tražio komentar.