Predsednik Saveta roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“: Razmatra se odlaganje povratka u školu

Predsednik Saveta roditelja OŠ „Vladislav Ribnikar“: Razmatra se odlaganje povratka u školu

Vrata škole „Vladislav Ribnikar“ otvorena su samo za učenike od prvog do četvrtog razreda koji časove imaju u produženom boravku. Iako je bilo najavljeno da će i ostali učenici od sutra biti u klupama, predsednik Saveta roditelja u toj školi Igor Đorđević kaže za RTS da još nije potpuno odlučeno da se povratak u školu desi sutra. Svakako, bilo sutra ili nekog drugog dana – to neće biti nastava, ističe Đorđević i dodaje da će nastava početi kada deca i nastavnici procene da je za to došlo vreme.

Igor Đorđević navodi da je preporuka Ministarstva prosvete i stručnih ljudi da deca krenu u školu, da se razgovara s decom i da se njihovi strahovi pobede tako što će doći u školu.

„Preporuka Ministarstva takođe je da sva ona deca koja nisu spremna ostanu kod kuće, nastave da razgovaraju sa roditeljima, da lagano pobede svoje strahove i da svako dođe nazad u školu onda kada je spreman za to“, kaže Đorđević.

Ističe da se većina roditelja saglasila da imaju pravo da odlučuju kada će svoje dete poslati u školu.

„U nedelju smo imali vanredni sastanak Saveta roditelja, kome su pored zvaničnih predstavnika Saveta roditelja, prisustvovali i drugi zainteresovani roditelji. Čula su se najrazličitija mišljenja, zaista je svako imao pravo da izrazi svoj stav po pitanju povratka dece u školu i ono što je bio dominantan stav je da deca što pre treba da krenu u školu“, prenosi Đorđević.

Ukazuje da je bilo različitih mišljenja kada je reč o modelu po kojem treba da se krene u školu, i prostora – da li se vratiti u istu zgradu, ali da je mišljenje svih roditelja bilo da treba što pre da se krene u školu.

Dodaje i da je mišljenje stručnjaka iz najeminentnijih ustanova koje se bave mentalnim zdravljem da škola „Vladislav Ribnikar“ treba da bude mesto povratka.