Grujičić: Verujem da će se deca izboriti sa stresom kome su bila izložena

Grujičić: Verujem da će se deca izboriti sa stresom kome su bila izložena

Ministarka zdravlja Danica Grujičić koja se danas upisala u Knjigu žalosti u OŠ „Vladislav Ribnikar“ izjavila je da je život stao za roditelje čija su deca poginula, ali da druga deca moraju da nastave da žive i da veruje da će se ona izboriti sa stresom kome su bila izložena.

„Nastavnici su tu za njih, ovde je i grupa psihijatara i psihologa koji su spremni da pruže pomoć i ja toplo savetujem i roditeljima i deci da dođu i poričaju sa njima. To su stručni ljudi i znaju kakav savet treba da daju u ovakvim situacijama u ovakvim situacijama. Svi mi drugi nemamo to znanje i umeće kako da ih posavetujemo kako da se izbore sa svim ovim što su doživeli“, rekla je ministarka.

Ona je rekla da treba da znamo i da postoji vreme za tugu i vreme za akciju. Ministarstvo zdravlja i ministarstvo prosvete su, kako je rekla, dosta otišli u planiranju mobilnih ekipa, ne znajući da će se ovo desiti, da se ide u škole, da se razgovara sa decom i o igricam, i o raznim vrstama zavisnosti, ali i psihičkih problema koje deca imaju, i da im se vrlo otvoreno  kaže da nije sramota otići kod psihologa.