Zelenski: Spremamo se za kontraofanzivu

Zelenski: Spremamo se za kontraofanzivu

„Verujemo u uspeh naše kontraofanzive. To je veoma važno. Dajemo sve od sebe. Ne samo našu vojsku. Naše društvo podržava, radi za vojsku, naše fabrike, naši preduzetnici – svi razmišljaju kako da ojačamo našu vojsku svaki dan. Zaista se spremamo za kontraofanzivu i nemojte misliti da možda nećemo uspeti. To nije naš način“, rekao je šef države.

Istovremeno je napomenuo da niko ne može da garantuje stopostotni rezultat.

„Mislim da je čak pogrešno govoriti o uspehu ako izgubite ljude. Ali čak i ako pobedite u određenim oblastima, deokupirajući teritorije, i dalje gubite ljude. Ovi gubici su veoma bolni za nas kao državu, ovo je veoma velika tragedija i bol za nas“, naglasio je predsednik i istovremeno dodao: „U svakom slučaju, idemo napred“.

Zelenski je takođe napomenuo da mu nije lako da putuje u inostranstvo tokom rata, ali to čini da ojača Ukrajinu i „da donese loše vesti za Ruse“.

„Ne želim da demotivišem društvo u svojoj zemlji, vojnike. Napuštam zemlju na veoma kratko vreme jer je to neophodno, a ne zato što samo želim“, dodao je predsednik.

Kako je ranije preneo Ukrinform, predsednik Vladimir Zelenski boravi u četvrtak u zvaničnoj poseti Holandiji, a dan ranije, 3. maja, posetio je Finsku.