Partizan nakon sjajne igre nadigrao TSC i konačno pobedio

Partizan nakon sjajne igre nadigrao TSC i konačno pobedio

Fudbaleri Partizana savladali su, kao gosti, TSC sa 3:1 u meču trećeg kola plej-ofa Superlige Srbije. Crno-beli su tako zadržali kakve-takve šanse da se domognu drugog mesta koje vodi u Kvalifikacije za Ligu šampiona.

Sjajna fudbalska predstva u Bačkoj Topoli. Obe ekipe su ušle u meč sa imperativom pobede. To se videlo i na terenu. Otvoren meč, puno energije, trčanja, pasova, naravno grešaka i šansi. Na kraju Partizan je bio uspešniji i zasluženo je stigao do trijumfa.

Crno-beli su izuzetno agresivno ušli u duel. Konstantno su pritiskali rivala. Stvoreno je nekoliko prilika pred golom domaćina. Takva igra isplatila se Partizanu u 12. minutu.

Presečen napad domaćina, pogrešio je Stojić. Lopta je stigla do Jovića, koji se oslobodio čuvara i uposlio Rikarda na ivici šesnaesterca. Ovaj je zakoračio u kazneni prostor i preciznim udarcem savladao golmana Ilića.

Crno-beli su imali priliku da uvećaju prednost. Nakon kontranapada Jović je izbio sam ispred golmana, ali je Ilić iz ovog duela izašao kao pobednik. Par minuta kasnije nova kontra i ponovo je Jović bio sam ispred golmana, ali ni ovog puta nije uspeo da ga savlada.

U 20. minutu stigla je kazna za propuštene prilike. Nakon što je Saničanin oborio Jovanovića sudija je dosudio slobodan udarac negde oko 18 metara po sredini gola. Ilić je izveo slobodan udarac, lopta se odbija od stative, na nju je naleteo Jovanović i poslao je u gol.

TSC je nastavio da napada, crno-beli su se povukli, tako da se težište igre preseliko na polovinu crno-belih. Sjanu priliku propustio je Ratkov kada je sa nekoliko merata uspeo da pošalje loptu preko gola.