Meta ukida više od 1.500 radnih mesta

Meta ukida više od 1.500 radnih mesta

Vlasnik Facebook aplikacije Meta Platforms otkrio je planove za ukidanje više od 1.500 radnih mjesta u oblasti Bay Area, otpuštanja koja ukazuju na to da talasi smanjenja tehnologije u regionu tek treba da popuste.

Najnovija otpuštanja Meta Platforma trebalo bi da utiču na radnike ove tehnološke kompanije u kalifornijskim gradovima Menlo Park, Sanivejl, Burlingejm, San Francisko i Fremont, prema obaveštenjima VARN-a podnetim 24. aprila državnom Odeljenju za razvoj zapošljavanja.

Meta Platforms je sada otkrio planove da eliminiše nešto više od 4.000 radnih mesta u oblasti zaliva, na osnovu podnesaka tokom 2022. i do sada u 2023. godini.

Ovo su detalji za najskorije otkrivena otpuštanja Meta platformi, prikazujući brojeve i njihove odgovarajuće lokacije:

Krajem 2022. godine, Meta Platforms je otkrio planove za ukidanje 2.564 posla u istih pet gradova kao poslednji krug otpuštanja.

Tehnološki behemot je odlučio da otpusti ukupno 4.070 radnih mesta u oblasti zaliva, uključujući obelodanjivanje otpuštanja u decembru i one koje je kompanija otkrila pre nekoliko dana, pokazuje pregled obaveštenja EDD VARN ove novinske organizacije.

Najnovija objavljena otpuštanja zakazana su za 23. jun. Neka otpuštanja u Menlo Parku desiće se oko 21. jula, prema podnescima državne agencije za rad.

Počevši od sredine 2022. godine, tehnološke kompanije su otkrile planove da ukinu najmanje 21.900 radnih mesta u oblasti zaliva, pokazuje pregled izveštaja EDD ove novinske organizacije.