Flames otpušta glavnog trenera Satera nakon razočaravajuće sezone

Flames otpušta glavnog trenera Satera nakon razočaravajuće sezone

Kalgari Flejmsi otpustili su u ponedeljak glavnog trenera Derila Satera, što je poslednja velika promena u NHL klubu posle razočaravajuće sezone.

Flamesi su propustili doigravanje ove sezone nakon što su postavili rekord 38-27-17.

Saterov odlazak dolazi dve nedelje nakon što je bivši generalni menadžer Flamesa Bred Treliving odbio produženje ugovora i razišao se sa timom.

Predsednik hokejaških operacija Flamesa i privremeni GM Don Maloni rekao je tada da će svi aspekti organizacije biti pregledani, uključujući Saterovu budućnost.

Sater, koji je zamenio Džefa Vorda sredinom skraćene sezone 2020-21, potpisao je višegodišnji ugovor sa Kalgarijem pre ove sezone nakon što je Kalgari doveo do rekorda 50-21-11 i pobede u prvom kolu plej-ofa u sezoni 2021-22.

Potez od ponedeljka završava Saterov drugi mandat u Flamesima.

Sater je zamenio Grega Gilberta iza klupe Kalgarija 28. decembra 2002. i dodao dužnosti GM-a nakon završetka sezone 2002-03.

Vodio je Kalgari do njegovog poslednjeg nastupa u finalu Stenli kupa u sezoni 2003-04, a zatim se povukao sa mesta glavnog trenera da bi se fokusirao na svoje dužnosti generalnog menadžera posle sezone 2005-06.

Sater je dao ostavku na mesto GM-a Flamesa 28. decembra 2010. Kasnije je osvojio dve titule u Stenli kupu kao glavni trener Los Anđeles Kingsa 2011-12 i 2013-14.

„U ime vlasništva i svih navijača Calgari Flamesa, želimo da se zahvalimo Darrilu za njegove kumulativne godine služenja Calgari Flamesu i zajednici u cjelini“, rekao je John Bean, predsjednik i glavni izvršni direktor Calgari Sports and Entertainment Corporation. u saopštenju.

Kalgari je prošao kroz veliku preradu u vansezoni. Džoni Gaudro je potpisao ugovor sa Kolumbom, a još jedan napadač, Metju Tkačuk, je promenjen na Floridu.

Vatreni su zajedno uložili 133 miliona dolara i 15 godina ugovora u Džonatana Huberdoa, stečenog ugovorom sa Tkačukom, i slobodnog agenta Nazema Kadrija, ali ovaj dvojac nije uspeo da popuni prazninu u ofanzivi koju su ostavili Gaudreau i Tkachuk.