Francuska donira Ukrajini 18 vozila hitne pomoći

Francuska donira Ukrajini 18 vozila hitne pomoći

U Lavovsku oblast iz Francuske stiglo je osamnaest vozila hitne pomoći, rekao je Maksim Kozitskii, načelnik regionalne vojne administracije Lviv, prenosi Ukrinform.

„Važno pojačanje za medicinske timove koji spasavaju naše vojnike i civile: humanitarni konvoj je stigao u Lavovsku oblast iz Francuske – skoro 20 vozila hitne pomoći. Svako od njih je popunjeno svime što je neophodno za spasavanje života“, rekao je zvaničnik.

Prema njegovim rečima, 13 vozila hitne pomoći predato je vojnim medicinarima koji rade u teškim oblastima i četiri specijalistima hitne medicinske pomoći u Harkovskoj oblasti. Još jedno vozilo, opremljeno u skladu sa standardima Državne službe za vanredne situacije Ukrajine, biće korišćeno za razminiranje.

Kozicki je zahvalio SAFU – kolektivu pomoći Ukrajini, koji su 28. februara 2022. osnovali vlasnici kompanija za hitnu pomoć u Francuskoj. Ukupno su ukrajinskim lekarima već predali 90 ambulantnih vozila i više od 600 tona medicinskog tereta.

Kozicki je dodao da je kola hitne pomoći lično isporučilo 35 francuskih državljana koji su uključeni u proizvodnju i kupovinu vozila.