Vučić: Na skupštini SNS definisaće se politika

Vučić: Na skupštini SNS definisaće se politika

Predsednik je rekao da će se na skupštini Srpske napredne stranke 27. maja definisati politika stranke. Na pitanje novinara, rekao je da se uvek spekuliše ko će da vodi stranku, ko u njoj da ostane, i istakao da je suština da se definiše politika.

„Da nismo sproveli najteže mere fiskalne konsolidacije, ova zemlje bi nestala sa karte. Evo pogledajte nama prijateljsku Libiju, ima pet puta više nafte nego UAE, ali je razlika u standardu zbog onih koji vode zemlju. Sve zavisi od rukovodstva i koga birate“, rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše napise o njegovom zdravstvenom stanju Vučić je kazao da ne razume ljude koji mrze i da će za sve o svom zdravstvenom stanju javnost obavestiti preko svog kabineta.

„Kada je Milošević umro, neko bi rekao ubijen, neki su pravili žurku sa balonima, kao i za ubistvo Đinđića. Pa ti što su to radili nisu normalni, sa njima nije nešto u redu. Ja tu ne mogu da pomognem, to je za čike u belom kojima ćemo da povećamo plate“, rekao je Vučić.

On je rekao i da njegovi politički protivnici kažu da mora da odgovara za svoja nedela.

„A koja? Za to što su nam uništili fabrike? Mi smo uspeli posle 15 godina da nađemo investitore da oporave izgubljena mesta, jel zbog obnove Doma zdravlja, zbog obnovljenog stadiona u Zaječaru koji izgleda kao svemirski brod. E to je Srbija danas, a gledali ste me kao budalu, niko nije verovao“, rekao je Vučić.

On je dodao da će odgovarati za sve što je izgrađeno, pa i za Beograd na vodi. „Sećate se kako je to izgledalo. Sada oni uživaju u tim kafićima i restoranima“, rekao je Vučić.