Partizan večeras igra protiv Real Madrida

Partizan večeras igra protiv Real Madrida

Košarkaši Partizana igraju protiv Real Madrida drugi meč plej-ofa Evrolige od 20 sati i 45 minuta u „Vizink“ areni. Nova pobeda će ih dodatno približiti fajnal-foru pred povratak u Beograd.

Herojska igra čitave ekipe krunisana je šutom Kevina Pantera u poslednjim sekundama. Partizan je prvi put u istoriji kluba pobedio Real u Madridu, a teško da će se naći bolja situacija od ove. Baš na startu plej-of serije.

„Crno-beli“ su pokazali za šta su sposobni, Real da nije nedodirljiv. Sledi novi duel, nova priča.

„Kralj“ je ranjen i sada kreće potpuna mobilizacija. Veliki pritisak je na Madriđanima, koji su izgubili prednost domaćeg terena, a u Beogradu se posle prvog meča plamičak pretvorio u buktinju i nezadrživo će goreti u „Areni“. Nije bilo produkcije iskusnih Fernandeza i Rodrigeza, iako je Dek odigrao sjajno, a Jabusele bio opasan tokom celog meča. Najbolji strelac ekipe Džanan Musa je podbacio za svoje standarde, tome su doprinela dva faula u napadu, koja su ga omeli u koncentraciji i ulasku u poenterski ritam. Očekuje se njegov agresivniji pristup. Isti slučaj sa Mariom Hezonjom.

Mateo je u izjavi dan pred meč istakao da će trud kao u prvom duelu biti dovoljan da Real izjednači.

„Sutra je važan dan. Sve utakmice u plej-ofu su teške. Ako naš stav i trud budu isti kao na jučerašnjem meču, imaćemo šansu da pobedimo. Plej-of serija je duga i uvek morate da razmišljate o narednom meču. Nema sumnje da su igrači posvećeni, dali su maksimum na prvoj utakmici protiv Partizana. Moramo da budemo spremni da damo sve od sebe i na drugoj utakmici“, rekao je Mateo, prenosi zvanični sajt Reala.

Velika nepoznanica je stanje Edija Tavaresa. Mateo ga je držao u igri do poslednjih 30 sekundi prvog poluvremena, što se odrazilo na gorostasovo koleno. Prema poslednjim informacijama, Tavares je neizvestan, jer se radi o ligamentima kolena. 

Prednost gostiju iz Beograda je rasterećenost. Dokazali su za šta su sposobni, maksimalno su emotivno i fizički odigrali tih 40 minuta i došli do trijumfa. Panter je kao kapiten pogađao mnoge bitne šuteve tokom čitavog meča, zaključno sa trojkom preko Jabuselea. Odbrana će se još više usredsrediti na njega. To znači da se otvara prilika da se drugi pojedinci dodatno istaknu u ofanzivi, kao recimo Naneli, Papapetru, pa da recimo Avramović ima opet neku od svijih prepoznatljivih serija.

Odbrana mora da bude agresivna i koncentrisana. Na drugoj strani, ruke bi trebalo da su smirenije i veća sigurnost na otvorenim pozicijama.

Ukoliko četa Željka Obradovića opet trijumfuje, slede dva duela u Beogradu, gde je Real nedavno poražen, onda bi i Kaunas bio nadohvat ruke.

Meč Real Madrid – Partizan igra se od 20.45 u „Vizink“ areni. Tok meča možete da pratite iz časa u čas na našem portalu.