Srbija protiv Finske u kvalifikacijama za Evropsko rukometno prvenstvo

Srbija protiv Finske u kvalifikacijama za Evropsko rukometno prvenstvo

Muška rukometna reprezentacija Srbije igra protiv Finske pretposlednji meč u kvalifkacijama za Evropsko prvenstvo. Duel u Vantuu blizu Helsinkija igra se od 18 sati.

Srbija je obezbedila takmičenje na predstojećem Evropskom prvenstvu, a u tome joj je pomogla selekcija Norveška ubedljivom pobedom nad timom Slovačke u petom kolu kvalifikacija.

Izabranici selektora Tonija Đirone nakon četiri odigrana kola imaju tri pobede i jedan poraz i nalaze se na drugom mestu kvalifikacione Grupe 2. 

Ispred „orlova“ je selekcija Norveške, a na trećem i četvrtom mestu su Slovačka, odnosno Finska. Dve prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe idu direktno na predstojeći kontinentalni šampionat u Nemačkoj.

Srbija duel protiv Finske u Helsinkiju dočekuje kao apsolutni favorit, pogotovo zbog prve utakmice i ubedljivog trijumfa u Novom Sadu s deset golova razlike.

Kvalitet i iskustvo je na strani „orlova“, svaki rezultat osim pobede Srbije bio bi rukometna senzacija.

Utakmica protiv Finske na programu je od 18.00 u Vantu, direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, a tok duela možete pratiti na našem portalu.

Poslednja utakmica u kvalifikacionom ciklusu za Evropsko prvenstvo igra se tri dana kasnije u 18 časova, pred novosadskom publikom u Spensu – Srbija dočekuje tim Slovačke.

Grupa 2 

1. Norveška 8
2. Srbija 6
3. Slovačka 2 
4. Finska 2