Šmihal: Postoji interesovanje za realizaciju projekata rekonstrukcije

Šmihal: Postoji interesovanje za realizaciju projekata rekonstrukcije

Ukrajina će biti članica Evropske unije i to je jedan od razloga zašto bi italijanska preduzeća trebalo da investiraju u Ukrajinu.

„Ukrajina će biti članica EU, i to je jedan od argumenata zašto bi italijanska preduzeća danas trebalo da investiraju u Ukrajinu. To sam naglasio tokom konferencije o rekonstrukciji u Rimu. Govori premijera Italije Đorđa Melonija, predsednika Ukrajine Volodimira Zelenski, kao i učešće stotina italijanskih i ukrajinskih kompanija, preduzeća i udruženja na događaju, signal su da imamo zajednički interes za realizaciju projekata rekonstrukcije“, objavio je premijer Ukrajine Denis Šmihal na Telegramu nakon učestvujući na konferenciji o obnovi Ukrajine u Rimu, prenosi Ukrinform.

Šmihal je pozvao italijanske kompanije da investiraju u Ukrajinu i već realizuju projekte rekonstrukcije. Na kraju krajeva, oni koji sada ulažu u Ukrajinu dobiće najbolje mogućnosti i perspektive tokom sprovođenja Velikog plana oporavka, naglasio je on.

Šmihal boravi u poseti Rimu. Učestvovao je na bilateralnoj konferenciji o obnovi Ukrajine, održao sastanke sa predsednikom i premijerom Italije. Predviđeni su i sastanci sa ministrom odbrane i šefovima veća italijanskog parlamenta. Očekuje se da će papa Franja primiti Šmihala 27. aprila.