Mančester Siti pobedio Arsenal sa 4 :1, na vidiku je titula u Premijer ligi

Mančester Siti pobedio Arsenal sa 4 :1, na vidiku je titula u Premijer ligi

Kevin de Brujne postigao je dva gola kada je Mančester siti pobedio prvoplasirani Arsenal sa 4-1 u sredu i preuzeo kontrolu nad trkom za titulu u Premijer ligi, piše AP.

Dok su branioci titule ostali drugi na tabeli, prednost Arsenala je smanjena na dva boda, a Siti je imao dve utakmice manje.

Treća ligaška titula za isto toliko godina sada je na vidiku menadžera Pepa Gvardiole, čiji je tim u borbi za trofeje, uključujući Ligu šampiona i FA kup.

Arsenal je dokazao da se ne može suprotstaviti Sitiju u utakmici koja je uvek izgledala kao da će imati glavnu reč u određivanju ko će biti krunisan šampionom.

Tim Mikela Artete je vodio veći deo sezone, ali se nikada nije oporavio od De Brujneovog otvaranja u sedmom minutu na stadionu Etihad.

Aron Ramsdejl je napravio niz finih odbrana kako bi održao Arsenal u igri sve dok Džon Stouns nije pogodio za Siti u nadoknadi vremena prvog poluvremena.

Sve nade u malo verovatan povratak prekinute su devet minuta u drugom poluvremenu kada je De Bruine postigao svoj drugi pogodak u meču.

Rob Holding je povukao jedan za Arsenal u 86., ali je bilo prekasno da se promeni ishod.

Erling Haland je završio poraz i postigao rezultat od 4-1 u nadoknadi vremena.

Ovo je treći put da je Siti pobedio Arsenal ove sezone, uključujući pobedu u FA kupu, i produžava niz pobeda protiv Londončana na osam utakmica.

Iako još ništa nije odlučeno, Arsenalu je bilo potrebno da pobedi u utakmici kako bi osigurao da ostane u kontroli trke za titulu nakon što je nedavni pad preneo inicijativu Sitiju.

Tri uzastopna remija protiv Liverpula, Vest Hema i Sautemptona zadala su veliki udarac klupskim nadama da će osvojiti prvu titulu u poslednjih 19 godina.

Siti je, u međuvremenu, bio na pozadini serije od 16 utakmica bez poraza u svim takmičenjima i pokazao svoju najbolju formu sezone.

Samopouzdanje koje je teklo kroz tim bilo je evidentno od samog početka.

Vodeći sa 2-0 na poluvremenu, moglo je biti još više ispred nakon dominiranja u prvih 45 minuta.

Siti je imao dve žalbe na penale rano pre nego što je De Brujne pogodio nakon brzog prekida koji je bio znak stvari koje dolaze.

Dugo izbivanje Stounsa je zadržao Haland na samoj polovini Arsenala, a Norvežanin je potom otišao do De Brujnea. Belgijski plejmejker je izbio napred i nisko šutirao pored Ramsdejla sa oko 20 metara.

De Brujne je izgledao spreman za duplo vođstvo Sitija sa još jednim odmetom, ali ga je ovom prilikom poslednji blok Bena Vajta odbio.

Siti je nastavio da dolazi, a Haaland je video tri pokušaja koje je Ramsdejl zaustavio dok je Arsenal išao ka odmoru na samo jedan gol zaostatka.

Otpor gostiju je slomljen, međutim, u nadoknadi vremena prvog poluvremena kada je Stouns glavom izveo slobodan udarac De Brujnea, a VAR je dodelio gol nakon što je prvobitno isključen zbog ofsajda.

De Brujne je postigao svoj drugi gol kada je Haland ponovo ubacio u 10 minuta drugog poluvremena, proklizavši iz neposredne blizine pored Ramsdejla.

Pošto je utakmica efektivno završena, Holding je pucao kao uteha za Arsenal.

Ali Haland je postigao svoj 49. gol u sezoni u nadoknadi vremena kako bi potvrdio superiornost Sitija.