Žena optužena za napad na službenike TSA na aerodromu u Feniksu

Žena optužena za napad na službenike TSA na aerodromu u Feniksu

Žena je uhapšena zbog navodnog napada na tri službenika Uprave za bezbednost saobraćaja na međunarodnom aerodromu Feniks Skaj Harbor, saopštile su vlasti.

Zvaničnici TSA rekli su da je Makija Kolman (19) navodno napala policajce dok je prolazila kroz obezbeđenje aerodroma nešto pre 6 sati ujutru u utorak.

Portparol TSA Lori Dankers nazvala je to „neisprovociranim i drskim fizičkim napadom“ i rekla da je incident doveo do zatvaranja kontrolnog punkta, primoravajući oko 450 putnika da odu na drugi kontrolni punkt radi bezbednosne provere.

Policija Feniksa je pozvana na lice mesta i privela je Kolmanovu. U sredu nije odmah bilo poznato da li ima advokata koji bi mogao da govori u njeno ime.

Zvaničnici TSA rekli su da su dvojica njihovih policajaca zadobila povrede i da su prebačeni u bolnicu na lečenje pre nego što su pušteni.

Šta je dovelo do prijavljenog napada bilo je nejasno, a zvaničnici TSA rekli su da je istraga u toku.

Rekli su da bi svaka pretnja, verbalno zlostavljanje ili fizičko nasilje prema zaposlenima u TSA mogli da dovedu do krivičnih kazni i novčanih kazni do skoro 14.000 dolara.